lauantai 14. huhtikuuta 2012

Ail pii päk, eli uusvanhat haaveet


Hellurei ja hellät tunteet kaikille ja sitä rataa. Täälläpäin ollaan kärsitty blogaamisinnottomuudesta, joka on nyt lopultakin ottanut pikku hiljaa haihtuakseen. Cosplayblogaamisesta on jäänyt itselleni paha maku suuhun, koska olen sen kautta alkanut miettimään enemmän harrastuksen negatiivisia puolia, sitä mikä missäkin mättää, miten joitakin asioita pitäisi korjata ja niin edelleen. Olen päässyt pois itse asian ääreltä; eli sen itse cosplayn. Nyt palaan enemmän itsekkäästi itseni ja omien pukujeni äärelle, kerta.

Saatte nyt siis minuun, pukuihini sekä tämän hetkiseen uudistamisintooni liittyvän merkinnän. Esittelen joka keväisen cosplaytautini.

Tuppaan sanomaan lähes joka puvun kohdalla, että tämän haluaisin vielä korjailla ja tätä haluan käyttää vielä joskus uudestaan. Kummasti nämä sitten jäävät vain puheiksi, mutta on niitä harvinaisia tapauksia kun olen oikeasti jopa tehnyt asioiden eteen jotain. Ja jotkut taas ovat varsin pinttyneitä pakkomielteitä, joista vain en osaa luopua koska "kyl mä tän nyt viel uusiks teen!" Nämä himot tehdä uusiksi sitten iskevät yleensä juurikin kevään alkaessa.

Huomasin myös jännästi, että joka kevät pyöritän ihan täsmälleen samoja hahmoja ympäri kun mietin mitä vanhaa olisi kiva tehdä uusiksi. Tämä näkyi myös kun taannoin valikoin peruukkeja tilan- ja rahanpuutteen takia eteenpäin myytäviksi. Enhän minä niitä tukkalaitteita käytä, mutta vielä joskus..! Tässä siis top 3 siitä mitä niiiiiiiiin haluan tehdä vielä joskus.


Allen - D.Gray-man

Allen, Allen, Allen, Allen... D.Gray-man on edelleen yksiä suosikkisarjojani ja Allen suosikkicossejani. Hahmo on kerrassaan ihana ja puvut tyylikkäitä. Ei liene yhtäkään pukua mitä en olisi Allenilta edes sekunin murto-osan harkinnut tekeväni.

Allenilta on tähän mennessä tullut tehtyä vain tuon casual puku ja ensimmäinen manaajan uniformu. Hauskoja tapauksia nämä ovat siksi, koska en ole pahemmin miettinyt korjailevani niitä, mutta uudestaan käyttäminen on aina houkutellut. Molemmat ovat jopa saaneet aikaiseksi pieniä parannuksia sitten ensikäyttönsä. (takkiin muotolaskoksia ja liivin tein lisätilaa) Olisi silti monta asiaa mitä haluaisin tehdä uusiksi ja eritoten tehdä Allenilta uusia asuja. Erityisesti 3. uniformu ja Crown Clown houkuttelevat edelleen ja pyörivät joka vuosi listoilla kun päätän uusia asuja. Ne eivät loppujen lopuksi vain koskaan päädy sinne. Koska miljoona hyvää syytä. Kyl te tiätte.Allenilta haluaisin ehdottomasti muokata peruukin uuteen uskoon. Tykkään edelleen ensimmäisestä kanekalon peruukistani ihan sikana, mutta se on kyllä aivan vääränmallinen Allenille. Hyvä tajuta se nyt tässä vaiheessa kun asua on jo monta kertaa pitänyt. :D No, seuraavalla kerralla olen vähemmällä emo-otsikselle liikkeellä.

Uuden frisyyrin lisäksi haluaisin parannella käyttämääni maskeerausta, sekä korjata vanhoja proppeja. Olen edelleen tyytyväinen kirottuun käteen ja Timcanpyyn, mutta tuntuu että parempaankin voisi pystyä uusilla tiedoilla mitä on saanut. Viime kokeilut olivat kuitenkin pitkälti vain erilaisia liimoja ja maaleja, vaikkakin toimivat paremmin kuin oletin. Nyt voisi tehdä kuitenkin huolellisempaa työtä.

Sitten seuraavaan, jatketaanpa samantien tällä "puolirampojen" animesankareiden linjalla.
Edward - Fullmetal Alchemist

Edward on ollut uusintalistalla ihan siitä ensiesiintymisestään asti. Tuolloin olin kyllä pukuun äärimmäisen tyytyväinen, mutta jälkeenpäin on jäänyt vaivaamaan ne iänikuiset "pienet" asiat. Kuten se välitakki, joka oli kaverilta ostettu. Senhän voisi tehdä ihan kokonaan itse. Nahkahousut, joita en koskaan saanut koska kangaskaupat. Takkim joka olisi kaivannut aika runsaasti kellotusta helmaansa, mutta enpähän tiennyt kaavoista tuolloin mitään. Sekä se automail. Josta olen edelleen hyvin ylpeä, mutta kun sen haluaisi NÄÄÄÄÄIN paljon tehdä ihan koko pitkänä. Ikuinen unelma.

Peruukkikin olisi kiva vähän muokata uuteen uskoon, tai vastaavasti tehdä koko hoito tällä kertaa itse. Tämä kun tilattiin ihan valmiina Saksasta.

Niin ja ne kengät. Ne kengät jotka hajosivat heti conpäivän jälkeen. Haha. Joo. Ei muistella niitä karmeita kenkiä.

Toisin sanoen tämä taitaisi mennä kokonaan uusiksi kunhan pääsisin oikeasti sen uusimaankin. Ehkä joku kaunis vuosi vedän tämän kunnolla kotiin.

Edward on ihan senkin takia pitänyt uusia, että meillä on Wempun kanssa ollut ikuisuusprojektina saada Ed ja Envy joskus photoshootattua. Tiedä häntä aisaparista, mutta edellen haluaisin ihan sikana saada oikeasti hyviä kuvia Edistä... mieluiten kultaisilla piilareilla tällä kertaa. On tämä mennyt yksityiskohtien nyhräämiseksi ja hifistelyksi tämä harrastus. :DDDD

Ja viimeisimpänä listan outolintu, ainoa suoranainen pahiscossini:


Dietrich - Trinity Blood

Dietrich, meine lieber Dietrich. Voisitko lakata piinaamasta minua joka hetki sillä, että raavit cosplaykaappini ovea ja haluat tulla keikistelemään ihmisten ilmoille? Voisitko? Et? Mäki sua.

Kisapyörähdyksen jälkeen Dietrich tosin on siinä harvinainen puku, että olen ehtinyt uusimaan sitä jo kahteen otteeseen. Ensimmäistä kertaa peruukin leikkauksella ja kanttauksia siistien photoshoottiin, sen jälkeen uusin rähinäremmin ja sain vihdoinkin tehtyä vyösoljen, sekä istutettua koko hoidon kunnolla vuoden 2010 Tampere Kupliiseen.

Ja joka kerta kun tätä paskiaista päälläni pidän niin se on vaan niiiiin ihana puku ja tykkään siitä nääääääin kovasti. En sinäänsä ymmärrä miksi, mutta kaipa minullakin on omat natsisaatananpalvoja fetissini. Ja Trinity Blood fetissini. Koska Trinity Blood. Koska Dietrich, ah.

Ja valehtelematta, suunnittelin jo viime vuonna korjailevani Dietrichiä johonkin tapahtumaan ja tänäkin vuonna se oli/on lähdössä johonkin tapahtumaan puvuksi. Kun vain repisin jostain aikaa korjata sitä lisää... Rähinäremmi (SAM BROWNIN VYÖ) on hukkapiilossa muuttojen jäljiltä. Bootcoverit alkavat kyrsiä näkiessä. Haluaisin niin kovasti tehdä ihan itse housut tähän pukuun. Se tosin sitten vaatisi takin tekemistä uusiksi että ne KERRANKIN mätsäisivät. Piilaritkin on mennyt vanhaksi. Ja joku nukkeproppikin ois kiva.

Ja ennen kaikkea.
NIIIIIIIIIIIIN kuumottaisi tehdä se artbook versio. NIIN PAHASTI.


Että sellaisia uusvanhoja suunnitelmia, jotka toteutuvat "sit kun on aikaa". Keskustelun herättämiseksi: onko teillä mitään pukuja, mitä haluaisitte uusia? Ja onko joku niistä sellainen mikä aina kummittelee, mutta ei vain pääse ompelupöydälle asti? Onko lähisuunnitelmissa jokin uusvanha puku? Oletko uusinut cosplaypukuja? Jakakaa kokemuksia, en minä voi olla ainoa tämän vaivan kanssa!

Biitti pitää tämän merkinnän jälkeen pienimuotoista "remppataukoa". Ulkoasua vaihdellaan ja keksitään uutta sisältöä, toivottavasti ennemmin kuin pelkään. 8D

Ootte ihanii kun edelleen kyttäätte mun tekstei, pusipusi~ (ja herranjumala miksi teitä on yli 50)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti