torstai 24. heinäkuuta 2014

VÄSYTTÄÄ mutta tässä Animecon raportti

Huhhuh nyt tulee aika myöhässä tekstiä, mutta voin rehellisesti sanoa että en ole viettänyt tässä Animeconin jälkeen (...tai sitä ennenkään?) yhtään vapaapäivää ja kirjoitteleminen vähän jäi. Mutta sainpahan rauhassa odotettua kuvia molemmista puvuista, jee! Ei tullut pahemmin näpsittyä conin aikana kuvina joten saatte aika kuvattoman merkinnän. Nauttikaa gifeistä.

Kävin viimeksi Animeconissa vuonna 2011. Tästä on (herranjumala) jo kolme vuotta, samoin Nekoconista 2011 jolloin kävin Musiikkikeskuksella viimeksi. Ensimmäistä Animeconia Kuopiossa tuli siis odotettua sekaisin tuntein ja hihkuen ilosta kunniavieraana olleesta Kaoru Morista.

Animeconista voi sanoa yhden asian varmasti; SE TULI AIVAN LIIAN NOPEASTI. Olin Desun jäljiltä uskomattomassa pilvilinnassa siitä, että tässähän on ikuisuus aikaa vielä Animeconiin, eihän tässä mikään kiire ole. Hupsis, aika kului ja allekirjoittanut onnistui vielä sairastumaan edeltäväksi viikonlopuksi joten lopputulos oli taattu; tein Momon Seigaku Regular -takkia keskiviikosta perjantaihin jokainen vapaahetki. Yhteensä takkiin taisi mennä sellainen 20 tuntia töitä. En kyllä ole ihan tyytyväinen jälkeen ja kyllähän se kolmen päivän takilta näyttikin, mutta tulipahan tehtyä! Hienot brodeeraukset ainakin tilattiin Hannan kanssa, jos ei mitään muuta, ja senpä takiakin pitää kyllä korjailla takki sitten kun on aikaa Traconin pukukiireiltä.

Lähdin Animeconiin poikkeuksellisesti Helsingistä ja päädyin Sallan ja Hannan kanssa kokeilemaan PCn Cosplay Expressiä. 6,5 tuntia bussissa coniväen kanssa kuulosti omalla tavallaan kauhistuttavalta mutta MYH, kun olikin kivaa! Menomatka meni kyllä tehokkaasti Momon takkia ommellessa, mutta paluumatkalla istuuduin uhkauksieni mukaisesti eteen häiritsemään kyydinjärjestäjiä ja saatoin järjestää tällä tavoin Traconiin lisää ryhmäläisiä! 8] Sanna ja Sofia, ootte ihkui ja teidän on pakko tehä verkkapuvut, pls. Sofia, nyt katsot Haikyuuta, urheiluanimeen kuuluu jäädä koukkuun.

Oon niin ylpee että mulla on näin hyvin PCn bussikyytiä kuvaava GIF.

Toisinsanoen pääsin viettämään aikaa sellaisen porukan kanssa jossa en yleensä conissa ole hengaillut ja se oli ihan älyttömän kivaa! Cosplay Express oli myös hyvin järjestetty ja ennenkaikkea mielettömän halpa kyyti Kuopioon asti pääkaupunkiseudulta. Jos ensi kesänä olen vaikuttamassa jälleen Helsingissä tiedän ainakin millä suunnistan Musiikkikeskukselle! (voidaan sitten hypettää Sannan kanssa hypettää koko matka yhdessä koska DOUG WALKER TULEE ANIMECONIIN ENSI VUONNA EN PYSTY EN KYKENE)


THIS MAN RIGHT HERE.
Mitä Animeconista muuten? Tuttu nakki kuvauspalvelussa, mutta outo lokaatio ULKONA. En ole itse aikaisemmin osallistunut ulkokuvauspalvelun pystyssä pitoon mutta eipä tuo touhu paljon eronnut normaalista kuvauspalvelusta. Ihmisillä oli ainakin enemmän tilaa riehua ja ulkona oli happea huomattavasti enemmän kuin sisätiloissa. Enpä keksinyt heti itsekään mihin muualle kuvauspalvelu olisikaan mahtunut Musiikkikeskuksen tiloissa ilman, että se olisi ollut syrjässä tahi aivan kaiken keskellä.

Sään puolesta ulkokuvauksessa on kyllä omat ongelmansa. Muunmuassa täysillä paistava aurinko, mutta fiksu kuvaaja varustautuu aurinkolaseilla ja -rasvalla. Tai viihtyy viereisen puun alla. Itse olen visuaalisesti hiukan epäileväinen suorasta valosta takaa ja edestä, mutta ihan jänniä kuviahan siitä sai aikaiseksi. Taidetaan päästä taiteilemaan salamoiden kanssa ulkona parin viikon päästä kun AGn kanssa täräytämme hiukan photoshoot meininkejä Lappeenrannassa parin käsistään kätevän ihmisen kanssa.

Sadehan ei yllättänyt kuvaajia sunnuntaina, mutta harmitti silti. Kuvauspalvelu pistettiin kiinni aikaisemmin tästä johtuen, koska sisältä olisi ollut turhaa enää puoleksi päiväksi löytää uuttakaan studioaluetta. Toivottavasti ensi vuonna on koko viikonlopun ajan hyvä sää!

Animeconin muista järjestelyistä en hirveästi osaa sanoakaan. Kisaajista suurin osa löysi kuvaan hyvän sään aikana ja se oli plussaa. Ainoat hämyt mitä tapahtui olivat yleensä omia keskittymisvirheitä joten eipä hätiä siis conijärjestäjein puolelta. :D

Noottia voisin antaa kyllä siitä, että cossikisoissa olisi ollut paljonkin hienosäädettävää shown puolesta. Itse olin tosi innoissani Kääpägaalasta mutta kyseinen näytös oli aika tylsää katsottavaa ekan kierroksen jälkeen. Vähän vaihtelua ensi kerralla niin hyvä tulee! Itseäni myös lievästi häiritsi... öö, "lavatytön" rooli varsinkin kun loppua kohden käytös arvon kääpöjä kohtaan alkoi olla mielestäni henk. koht. tilan kunnioittamisen vastaista. Tuollaisen säädön olisi hyvin voinut vetää kunnialla loppuun yhdelläkin juontajalla, ei olisi tarvittu noin montaa ihmistä lavalle ylipäätään.

Omasta mielestäni oli ihan mielenkiintoinen ajatus pistää juontajat puhumaan samalla kun kisaajat poseerasivat, mutta toteutuksessa oli vielä vähän mätää. Pari kertaa kisaajat pyörivät aika hämmentyneesti ympyrää, eli joko ohjeistuksessa ennen lavalle menoa, jännityksessä tahi sitten juontajien sanailussa hiukan paranneltavaa.


Todelliset myötähäpeän tunteet tulivat tosin vasta sunnuntaina esityskisassa; ei esitysten vaan TEKNIIKAN osalta. Ymmärrettävää että tällaista nyt sattuu välistä, mutta hiukan skarppausta niiden valojen ja muun kanssa. Esitysten aikana tekniikka pelasi, mutta välissä oli ihmeellistä ja turhaa valojen heittelyä päälle ja pois. 


Yleiset cossikisafiilikset.

Olin hirveän innoissani Kaoru Morista kunniavieraana, koska Otoyomegatari on ihanimpia sarjoja ikinä, mutta en työkiireiltä ja cossiryhmäilyltä taaskaan kerennyt yhteenkään kunniavieras ohjelmaan. Ei jäänyt tosin pahemmin harmittamaan koska kaikki ihkut Otoyomegatari cossaajat pääsivät näkemään Moria ihan naamatusten. Nyh!

Olen itse sitä mieltä, että mangakoita ja ylipäätään hahmosuunnittelijoita olisi hienoa saada enemmänkin käymään Suomen coneissa. Ääninäyttelijät toki vetävät enemmän fanikuntaa perässään, mutta cosplayharrrastajana on aina ihan ekstrahienoa jos sen hahmon ja puvun luoja pääsee näkemään asun. Itsekin kirjoittajana ja roolipelaajana ymmärrän, miten iso juttu se on jos joku pitää jostakin mihin on vuodattanut omat luovat mehunsa, puhumattakaan siitä että pitää siitä niin paljon että viettää vapaa-aikansa tuodakseen hahmon eloon. Animeconille siis ISOT plussat Kaoru Morista.

Oma pukuilu ei yllättäen (ajan ja omien taitojen takia) sisältänyt Morin tuotantoa vaan heittelin lauantaista vanhan kunnon Erwinin päälle pariksi tunniksi photoshoot mielessä. Krista kysyi jos olisi mahdollista saada kuvia Animeconissa hänen Levistään jo hyvissä ajoin ennen Desua ja parin lauseen jälkeen päädyin itsekin patsastelemaan "miesproppina" photoshoottiin. : D

 Oli kyllä työtä ja tuskaa raahata gearit Kuopioon asti ja eiväthän ne bussikyytiä täysin ilman lämää kestäneetkään, mutta AG otti yllättäen taas niin hienoja kuvia yllättävän törkyupeassa lokaatiossa ettei harmita yhtään. Plus oli aivan ihanaa pistää Erwin päälle nyt täysin päivitettynä versiona gearien kera. Pitää kyllä käydä kuvauttamassa herra vielä ihan kunnolla, Kristan kanssa on ollut ainakin puhetta alustavasti gearittomasta shootista ettei tarvitse koko ajan törmäillä toisen bokseihin. : D

 c) AG

Erwin ei harmi kyllä pysynyt päällä kauaa vaikka mieli olisikin tehnyt pitää herra päällä koko päivän. Desun jäljiltä olin kuitenkin viisastunut ja todennut snk-univormun olevan hellesäillä vänkärihommissa vain rasite. Ensimmäistä kertaa tulikin vaihdettua asua kesken conipäivän ja voin sanoa, että oli pelkän parin tunnin jälkeen suoranainen TAIVAS saada vaihtaa shortseihin ja lenkkareihin pitkistä housuista ja nahkasaappaista.

Loppuconin ajan hengailinkin Momo-chanina Prince of Tenniksestä. Hanna esitteli sarjan ystävällisesti minulle jo Shingeki pajailujen aikana ja ihastuin ihan täysillä Momo-chaniin (minulla ei ole hahmotyyppiä), joten Hanna käytti tilaisuuden hyödykseen ja sopi ryhmää Animeconiin. Seigakulaisia meillä oli vain maailman viehättävin Fuji-Hanna sekä liiankin uskottavasti 12-vuotias Ryouma-AG. Sen lisäksi saatiin täydennystä Mirva-Saekista. Lauantaina vain hengailtiin ja poukkoiltiin tennispallojen perässä, mutta sunnuntaina päästiin shoottaamaan viereiselle hiekkakentälle. Maiju otti kivasti meistä ryhmäkuvia kunhan kamera saatiin kammettua AGn sormista pois.

c) AG
En ole vähään aikaan ollut näin komea jossain kuvassa, AW YEAH.


c) AG


c) Maiju

Subtrooppisen sadesään takia heitettiin AGn kanssa Seigakut pois päältä heti shootin jälkeen ja vaihdettiin taviksiin. Loppupäivä sitten menikin kuvauspistehengailussa, pitsailussa ja sitten meitsi juoksikin jo bussiin. Ja bussimatka olikin sitten sitä superväsynyttä ilottelua mitä jo aikaisemmin ilmaisin.

Animecon ei conina ole mitään superhienoa mutta tänä vuonna se oli kyllä seuran ja muistojen puolesta täyttä kultaa. Paljon ulkona oleskelua, upeita photoshootteja, uusia tuttavuuksia, gearitörmäilyä ja cosplayproppien hyötykäyttöä metsän harvennuksessa, rakkaustahroja tekoverestä jopa kahdelta ihanalta naiselta, luokkaretkifiilistelyä, Rosson pitsoja, hotellilagausta, UIMISTA (!!!!), käytäväbileet Rauhalahdessa sekä sateensuojaan juoksemista kesken kuvailun.

Toisinsanoen aika huikea kesäviikonloppu. En muuttaisi mitään! Erityiskiitokset Salla, Hanna, AG ja Maiju parhaasta seurasta ja pehmeän lämpöisistä hotellilagauksista. Ootte kaikki ihan hanipuudeleita. Plus Kristalle siitä että pyysit kuvausseurauksi, tehdään uusiksi mahd. nop.!

Nyt tekemistä riittääkin loppukesäksi koska Tracon lähestyy, lopputyöprojektin kuvaukset lähestyy ja työharjoittelussa viedään viimeisiä. Eli kiire on, kiire on. Katsotaan kuinka kuollut olen Traconissa kun on sekä ylivänkärin velvollisuuksia että pukuprojekteja. Ja jossain vaiheessa pitäisi kai muuttaa itsensä takaisin Tampereellekin, kääk!

Hups.

Seuraavassa merkinnässä ehkä photoshoottiasioita, niitä kun on luvassa itselle kuvaajana kuin assarinakin. 

2 kommenttia:

 1. Missä ihmeessä nuo SnK kuvat on otettu? o_o Hullun siistit! Upeat maisemat ja cossit myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, kiitoksia! Nämä kuvat otettiin noin viiden minuutin kävelyn päästä Musiikkikeskukselta. : > Oli kai jonkinlainen kallio johon oli kaivettu aikaisemmin autotalli tai vastaava. :'D Tuli itsekin yllätyksenä kuin hieno se oli!

   Kiitos kehuista. <3

   Poista