maanantai 2. heinäkuuta 2012

HUORIA, HUORIA KAIKKIALLA

Tilitän koska ragetan. Olen siis olemassa.
Luin tässä tosiaan noin viikko takaperin Wepin blogimerkinnän aiheesta huomiohuorat ja pidin lukemastani. Cossiblogeissa näkyy AIVAN liian vähän blogimerkintöjä, jotka puolustaisivat syitämme pukeutua hassuihin asuihin tahi yleistä mainettamme huomionkerjääjistä ja hulluista masokisteista jotka vääntävät monen päivän unettomina rysäyksinä pukuja, jotka sitten heitetään roskiin ja ulistaa ennen seuraavaa kierrosta "MÄ EN ENÄÄ IKINÄ TEE NÄIN1111!11!!1" 
Mutta siis todellisuushan on, että kaikki cossaajat ovat kateellisia toistensa tisseistä fanilaumasta menestymisestä. Ja  siis huomiohuoratkin on vaan hei ihmisii ja ne tarttee ymmärrystä! Älkää satuttako niiden herkkää sielua kun ne on kasvavassa iässä ja se on ihan luonnollista! Ootte vaan katkerii kun teil on selluliittii ja finnei selässä ja pienet tissit!


Tiedän, että on kivaa olla eri mieltä ja esittää uusia näkökantoja, mutta oikeasti. En koe että tässä keskustelussa MISSÄÄN VAIHEESSA oltaisiin edes oltu hyökkäämässä suoraan huomiohuorien kimppuun yhtään sen enempää kuin ennenkään. Enemmän on ollut kyse siitä, että jotkut cossaajat eivät vain yksinkertaisesti halua tulla huomiohuoritelluksi! Koska eivät koe osuvansa siihen laatikkoon millään tavalla. Ettehän te nyt niitäkään huorittele conien ulkopuolella, jotka eivät koe sitä millään tavalla leikkisäksi tai hauskaksi?
Itsehän nyt omistan huomionkerjäysgeenejä oman äänen kuuntelun tasolla ja kameran edessä hyppimisellä, sitä en totisesti kiellä! Mutta vain koska minä tai joku muu isoäänisempi tai -tissisempi cossaaja myöntää cosplayssa saavan huomion tyydyttävän häntä jollakin tasolla, ei se tosiaan tarkoita että jokaikinen cossaaja niin tekisi! Laatikko! Viekää pois! En tahdo!
No, vihaanko minä tissi-perse-cossaajia? En! Minä pidän tisseistä! Tissit ovat hieno asia, niitä saa minun puolestani tulla esittelemään ihan nokan allekin cossi päällä jos välttämättä haluaa (kunhan vastaa seurauksista itse eiku -.) tai saa pukea niin tiukat housut (tai ei housuja lain!) cosplayn nimissä jos se itseään miellyttää. Jos on pokkaa ja halua niin siinähän hillutte narubiksuissa ja korseteissa coneissa. I usually like what I see! Huomiohuoracossit eivät häiritse minua sen enempää kuin massapuvut, niin kauan kun niistä ei tee numeroa. Nimimerkki jos luen yhdenkin cossiblogimerkinnän jossa hihitellään "no tää nyt on tällanen huomiohuora cossi tihihi ja varmaan saan pitkii katseit ja taas mä nyt vähän tissejä näytän" on reaktioni aika sama kuin niiden Homestuck cossaajien kanssa jotka eivät suostu jättämään niitä helvetillisiä pyöräntorvia kotiin ja pitävät hyvänä ideana tööttäillä niitä sisätiloissa. All. My. Rage.
Tällainen käytös ei kuitenkaan ole minulta mitenkään pois, vaikken siitä henkilökohtaisesti pidäkään. Ei sellainen keneltäkään ole pois, kuten on jo sanottu. Ja jos "huomiohuoraus" ei ole keneltäkään pois, miksi huomiohuorauksen vältteleminen tai jopa dissaaminen olisi keneltäkään myöskään pois? Elä ja anna toisten elää!
Tässä itse pihvi:

Pihvi.

Ensin laatikoidaan huomiohuoriksi, sitten kun joku sanoo ettei koe olevansa huomiohuora tai halua tulla kutsutuksi sellaiseksi, laatikoidaan häntä tukevat ehdottomasti huomiohuoravihaajiksi! Ja huomiohuorat puolestaan taas vain psykologisista ongelmista kärsiviksi! Tai että tissicossit ovat ehdoton osa ihmisen kehitystä! Tai että (pihvien pihvi) kaikki huomiohuoradissaajat vain ovat kateellisia huomiohuorien saamasta kaksilahkeisten huomioita, eli siis toisin sanoen ovat kateellisia tuon viennistä miesten suhteen.
MITÄ. MINÄ. LUEN. 8D
Jännä fakta: ei, naisten välinen kateus ei todellakaan aina ole lähtöisin siitä kuinka paljon kaksilahkeisia toinen saman sukupuolen edustaja sattuu puoleensa vetämään! Naiset osaavat kyllä olla kateellisia PALJON muustakin kuin toistensa tisseistä ja perseistä. Ovatko kaikki miescossaajat muka vain kateellisia toistensa käsihauiksista ja sixpäkeistä? Mittaillaanko miesten pukkarissa munia? 

Yhteenvetona:
 • huomiohuorat vain ihmisiä
 • cossaajat vain ihmisiä
 • ihmiset yksilöitä
 • PITÄKÄÄ HETERONORMATIIVINEN MUNAHAUKKA LAATIKKONNE KAUKANA MINUSTA. PRKL.
Kuittaan ja pakenen maasta viikoksi. Au revoir, bitches. <3

PS. Olen tämän merkinnän aikana kirjoittanut "tissit" useampaan kertaan kuin oli tarkoitus.

9 kommenttia:

 1. Paras blogimerkintä aiheeseen liittyen! Approved!

  VastaaPoista
 2. No voi lol. Nouskaa barrikadeille. Molempien kuppikuntien edustajat. :D

  Ja missä vaiheessa hyökättiin henkilöiden, jotka eivät halua tulla kutsutuksi huomiohuoriksi, kimppuun? Itselleni blogipostausten linkkaus ja samoista aiheista kirjoittaminen _eri mielipiteillä_ ei ole kovikaan hyökkäävä. Toisaalta, voi olla että olen vain missannut joitain irkkikeskusteluja tai ymmärrän väärin. Mutta mutta, olen itse myös tyytyväinen, että tästäKIN asiasta tuodaan erilaisia näkökulmia esille (oli näkökulma sitten kumpi tahansa).

  Ehkä en ymmärrä tätä touhotusta ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä etten pidä huomiocossausta sinä PAHIMPANA SYNTINÄ mikä nyt vähän tuntuu olevan se yleisempi mielipide. Minusta se on ihan ok. Ehkä tulen nyt jostain kaapista ulos, mutta kyllä kovin mielelläni pukisin paljastavamman cosplay-asun coniin jos kroppani riittäisi, koska voisin tuntea itseni laihaksi ja kauniiksi, laihduttamisessa onnistuneeksi, hyväksytyksi yhteisön jäseneksi. Vaikka sen huomionkin takia. Harrastan siis väärin?
  Mutta mielipide-erojahan nämä ovat. Turha hermostua, jokainen harrastakoon tavallaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barrikaadi on paras! 8D

   En tietääkseni missään vaiheessa ilmaissut edes blogikirjoittajien tulleen hyökätyiksi, ennemmin väärin ymmärretyiksi. Koska omasta mielestänihän nämä blogikeskustelut nimenomaan eivät edes kunnolla "keskustelleet" keskenään vaan tikusta väännettiinkin keppi alunperinkin. Toive laatikoimisen lopettamisesta ja haukkumasanojen käytöstä unohdettiin ja keskityttiin siihen, miksi huomiohuoraus on ok ja siitä ei saisi loukkaantua.

   Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että huomiocossaus ei mikään synti ole. Kuten tekstissäni sanoin minusta paljastavat puvut ovat aivan ok. Jos haluaa esitellä kroppaansa, mikä siinä, minusta on hienoa jos ihmisillä on itsetuntoa ja halua tehdä sellaisia asuja. Missään vaiheessa en ole ilmaissut asiaa paheksuvani! Ainoa asia mitä minä tässä keskustelussa paheksun, on harrastajien lokerointi.

   Mielipiteet nimenomaan ovat hyvästä ja kukaan ei missään nimessä voi harrastaa väärin! Minusta cosplaya saa tehdä niin käsityön, huomion, fanituksen kuin kisaamisenkin takia! Minusta kaikki on hyvin niin kauan kuin itse kokee olevansa tyytyväinen siihen miten harrastaa. Kuten jo aikaisemmin tiivistin; ihmiset yksilöitä, laatikot pois! : )

   Poista
 3. Huhhuh, johan tästäkin myrsky nousi. En käsittääkseni tosiaan omassa tekstissäni missään välissä maininnut, että huomionhakuisuus olisi jokin suuri synti ja kaikki huomionhakijat ovat paskoja ihmisiä ja harrastajia.

  Minua lähinnä ärsyttää juurikin tuo lokerointi. Ja se, että harrastajia pitää nimitellä HUORIKSI. Blogeissa on ollut kymmeniä tekstejä huomionhakuisuudesta, ja aina niissä todetaan että "lolz huomiohuoraus on okei koska sitähän me kaikki tehdään". Joo, huomion hakeminen on ihan okei syy harrastaa siinä missä mikä tahansa muukin, mutta se ei silti tarkoita, että se olisi yksi jokaisen harrastajan motiiveista. Se on sama kuin sanoisi, että jokainen cosplayaaja harrastaa tätä jotta oppisi ompelemaan (mikä on virheellinen päätelmä jo siitä syystä, ettei jokainen harrastaja tee pukujaan itse, unohtamatta armoriviritelmiä joihin ei edes ompelua tarvita).

  Myös se, että pitää näemmä joka kerta olla erikseen sanomassa "en itse hae asuillani huomiota, _mutta minusta huomion hakeminen on silti ihan okei syy harrastaa_" kertoo varmaan skenestä jotain. Argh.

  Hyvä teksti, kiitos. Pidä kivaa Ranskassa! <3<3

  ps. "Jännä fakta: ei, naisten välinen kateus ei todellakaan aina ole lähtöisin siitä kuinka paljon kaksilahkeisia toinen saman sukupuolen edustaja sattuu puoleensa vetämään! Naiset osaavat kyllä olla kateellisia PALJON muustakin kuin toistensa tisseistä ja perseistä." <-- TÄMÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky vesilasissa, etten jopa sanoisi.

   Ja nimenomaan. Haukkumasanat ja itsensä yleistäminen tiettyyn käsitykseen aiheuttaa sitä, että muut saavat saman leiman otsaansa.

   "Myös se, että pitää näemmä joka kerta olla erikseen sanomassa "en itse hae asuillani huomiota, _mutta minusta huomion hakeminen on silti ihan okei syy harrastaa_" kertoo varmaan skenestä jotain." <-- TUHAT KERTAA TÄMÄ.

   Poista
 4. Luulen että MUNAHAUKKA_LAATIKKO kirjoitetaan kaikki yhteen. XD t: sysse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopsista, ihan totta! : D Ei ole eka kerta kun teksteissä vilahtelee yhdyssanavirheitä, mutta kiitos huomautuksesta!

   Poista