tiistai 17. heinäkuuta 2012

Aina soi näin Notre Dame

Morsson kaikille lukijamussukoille!
Palasin Pariisista noin viikko sitten ja matkasta on toivuttu hyvin. Itse reissusta en rupea pahemmin kirjoittelemaan blogimerkintää, koska se ei sisältänyt kovinkaan paljon cosplaypainotteinen. Matkahan oli suunniteltu jo kauan sitten ja meille tuli täytenä yllätyksenä että jokin Japan Expo oli samaan aikaan. : D Ei silti harmita, ettemme tapahtumassa itse käyneet, koska Pariisissa oli itsekseen niin paljon nähtävää ja tehtävää. Tapasin tosin juurikin Expon ja Lolita Conventionin takia enemmän suomalaisia lolitoja, aristoja ja cossaajia kuin olisin uskonut. Ja minä ihan rakastun suomalaisiin lolitoihin joka kerta enemmän kun heitä näen! Oli ilo auttaa Iiraa hänen mallistonsa mainostamisessa. :3
Onnistuimme kuitenkin kokemaan hienon cosplaykokemuksen turistinähtävyyksien ohella. Koska Notre Dame nyt sattui olemaa ehdoton ykkösnähtävyytemme matkan aikana (kävimme katedraalilla kolme kertaa. KOLME), oli AG pakannut Esmeraldan pukunsa mukaan tasan tiettyä tarkoitusta varten; kuviakuviakuvia. Itse sain toimia kuvaajana pitkästä aikaa photoshootissa ja olin itse suhteellisen tyytyväinen otoksiini joten katsokaas vaihteeksi jonkun muunkin naamaa blogissani.
Heräsimme kello viiden aikaan että ehtisimme taatusti Notre Damelle ennen seitsemää, koska kyseessä on kuitenkin yksi Pariisin suosituimmista nähtävyyksistä. Viimeksi käydessämme koko katedraalin piha oli täynnä ihmisiä, joten halusimme olla paikalla ennen kirkon avautumista ja messujen alkamista. Ja piha oli totisesti ennen seitsemää aivan tyhjä, joten saimme otettua hyviä otoksia koko Notre Damen komeus taustalla.

 
Notre Damen Kellonsoittaja on yksi rakkaimmista Disney-klassikoistani, kuten myös elokuvistani (sekä vielä sivistysaukko kirjana, Victor Hugo, I'm coming for you!) joten oli aivan ihanaa nähdä tapahtumapaikka oikeassa loistossaan, puhumattakaan miten upeaa oli kuvata cosplayta täydellisessa, tarinalle uskollisessa lokaatiossa. Olin siis vähintään yhtä innoissani kuin AG, joka toteutti samalla suurimpia cosplayhaaveitaan. Kameran ollessa hiukan outo kädessä pitkästä aikaa olinkin äärettömän hermostunut, mitä kuvista tulee, mutta kun itse cossaaja on tyytyväinen, on kai minunkin pakko olla. Ensi kerralla kyllä pistän horisontit suorempaan ja rajaan paremmin. : |
Olimme varautuneet, ettemme pääsisi sisälle kuvaamaan, mutta hämmästykseksemme Notre Dameen pääsi helposti sisään Esmeraldan asussa. Ongelmaksi eivät muodostuneet myöskään kuvaajan shortsit, mistä olin hyvin onnellinen. \8D/ Valaistus ei ollut mikään paras sekä katedraalin sisätilojen, että cossajaan taltioimiseen, mutta kun kerta "ABABVVS TOSSA ON JUST SE PAIKKA ELOKUVASTA" niin pakkohan meidän oli yrittää saada edes pari kunnollista otosta.


Sisäkuvauksien jälkeen olisimme halunneet mennä suoraan ylös torneihin, mutta tornikierrokset avautuivat vasta kymmenen aikoihin ja olimmekin valmiit jo puoli yhdeksän aikoihin. Päädyimme viettämään tunteroisen Notre Damen takana sijaitsevassa "Esmeralda" -nimisessä kahvilassa, jossa meidät otettiinkin hymyillen ja AGn asua kehuen vastaan. Erikoismainintana pitää muistella myös kahvilan omistajaa, jonka kasvoilla oli samanlainen epämuodostuma kuin Quasimodolla. Hämmentävä hetki, mutta ihastuttava uusi tuttavuus. Mies oli hirveän ystävällinen ja puhui englantia turisteille mielellään. 
Söimme toisen aamiaisen (siis tosi hobittia) ja menimme jonottamaan kellotornikierrosta varten. Jonotus oli suht pitkä, mutta onneksi olimme aikaisin liikkeellä ja pääsimme vain puolen tunnin odotuksella sisään. (vaikka jouduimmekin kärsimään rasittavista amerikkalaisista turisteista samalla 8D) Tornikierros maksaa tosiaan 8 euroa per naama ja sisältää älytöntä rappusten kipuamista, mutta on totisesti sen arvoinen! Ainakin jos on yhtä hullu kuin me! Kierreportaat ovat erittäin ahtaat ja niitä kapuaa lähes jonossa 20 turistia kerrallaan, mutta ylhäältä on mielettömät näkymät ja gargoylit ovat näkemisen arvoisia.
Kuvien ottaminen oli hiukan vaikeampaa ylhäällä, koska Notre Damen kaiteet on aidattu teräsverkoilla, etteivät turistit esim. hyppisi tai putoaisi alas. Saimme kuitenkin ylhäälläkin parisen kuvaa. Ihmiset myös innostuivat heti nähdessään AGn puvun ja halusivat kuvia Esmeraldasta tornissa! Aivan ihanaa oli eräs ikäisemme tyttö, joka halusi kuvan AGn kanssa hänen pienten Frollo ja Quasimodo figuuriensa kanssa. Sydämemme sulivat. Ihmiset olivat niin innoissaan ja kaikenlisäksi ystävällisiä, että aikainen herätys tuntui koko ajan vain enemmän ja enemmän sen arvoiselta.


;u; ! 
Notre Dame oli photoshoot paikkana loistava. Suosittelen kaikkia käyttämään sitä kuvauspaikkana hyväksi jos tilaisuus tulee. Meille ainakin oltiin niin henkilökunnan kuin turistien puolesta ystävällisiä ja aikaisin kannatti olla liikeellä. Ulkomailla turistikohteissa kuvatessa kannattaa aina varautua henkilökunnan suhtautumiseen ja käyttäytyä mahdollisimman hyvin. Siten voi saada aikaiseksi todella hienoja kuvia!
Ekstrana vielä yksi kuva, jonka onnistuimme nappaamaan katakombeissa. Olimme niin aikaisin valmiita, että lähdimme vielä sielläkin pyörähtämään, plus AG osoitti cossaajan sitkeyttä pitämällä asunsa päällä koko kaksituntisen jonotuksen (MENKÄÄ ENNEN PUOLTA PÄIVÄÄ, OIKEASTI) ja 2 kilometrin kävelyn ajan! I bow to you, darling.
Ja se siitä kuvaryppäästä. Tällainen kuvausreissu Pariisin matkan aikana oli ehdottomasti sen arvoinen ja muistutti meikäläistäkin siitä, kuinka hauska on välistä olla kameran toisella puolen. Puhumattakaan siitä, että kuvien editoinnista saa mukavasti tekemistä arkipäiväänsä kun yrittää selvitä armottomasta Pariisi-krapulasta.
Kauan kytenyt himo ostaa vanhaan pikku Pentaxiin uusi putki ainakin heräsi kun sain käyttää AGn kuvauslaitteita, joten ehkäpä voisin siirtää rahaa cossibudjeteista jonkin verran myös kameraan. Pari lisäosaa olisi kiva hankkia videoimisenkin helpottamiseen, koska sitäkin totisesti haluaisin tehdä cosplaynkin puolella jonkin verran.
Jälkimmäisestä tulikin mieleen, että itseäni ainakin kiinnostaisi tehdä jonkinlaisia pieniä cosplayvideoita, mutta en vielä rupea lupailemaan mitään aikatauluja. : D Kiinnostuksen videoimiseen saa kuitenkin ilmaista alla jos sellaista on. Aina parempi tietää kannattaako ollenkaan suunnitella ennen kuin suunnittelee valmiiksi.
Tämä taitaa olla ainoa mitä kirjoittelen Pariisin matkasta, jos kiinnostusta löytyy niin AGn valokuvausblogista tulee löytymään merkintöjä asiasta. (plus tosi hienoi valokuvia, menkää katsomaan, menkää!)
Biitti kuittaa ja palaa suunnittelemaan tulevia pukuja. Tai. No. Karsimaan.

6 kommenttia:

 1. Vähän siistii ku Notre Dameen pääsit cossaamaan Esmeraldaa. Ainaki on aito fiilis kuvissa. :'D Tosi hienot oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta tosiaan, cossaajana AG en suinkaan minä, kuvat vain on minun ottamia. 83

   Poista
 2. Aaaa. AAAAAAA. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. En pysty, niin ihania kuvia. AG on ihanin Esmeralda. ;A;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄLÄPÄ, ÄLÄPÄ. Kivasti nyt levittelet kaiken tumblriin siitä ja sillai. Hus, vauhtia!

   Poista
 3. Notre Damen kellonsoittaja kuuluu myös omiin suuriin lemppareihini. Tosin Disneyn versio on aina tuntunut liian kiltiltä ja siivotulta verrattuna alkuperäiseen tarinaan, mutta mitäs pienistä. AG on aivan häikäisevä Esmeralda ja olet kyllä onnistunut ottamaan kerta kaikkisen makoisia kuvia. Näitä ja tekstiä lukiessa tuli ihan pala kurkkuun, kun pystyi kuvittelemaan, miten mahtava päivä teillä on ollut Notre Damella! Parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! Muistan sanoa kehuista itse mallillekin jos ei hoksaa niitä täältä katsoa! ;)

   Ja päivä totisesti oli ihan mieletön! Piti sen takia ihan kirjoittaa blogimerkintä, etteivät muut ainakaan epäröi käyttää niitä mahdollisimman hahmouskollisia kuvauspaikkoja hyödykseen. Tämä ainakin inspiroi tekemään lisääkin tällaisia kuvauskeikkoja matkustaessa. Toivottavasti itsekin saan ensikerralla jonkin puvun mukaan! :3

   Poista