torstai 28. kesäkuuta 2012

Don't be a drag, just be a Queen

Drag queenit tekevät minut onnelliseksi.
Viime aikoina olen tehnyt itseäni äärimmäisen onnelliseksi katsomalla äärettömän paljon maailman parasta tosi-tv:tä; RuPaul's Drag Racea.


Voisin päättää tämän blogauksen lyhyeen toteamalla jokaiselle cossaajalle; KATSOKAA. SITÄ. 'Cause GUUUURRRRLLLS, we have so much to leeeaaarrn! Mutta saatte tekstiä koska on pakko saada tämä ulos, en vain kestä.
Drag race on ollut parasta katsottavaa cosplay haaveilua ja suunnitelmia harrastaessa, koska se totisesti inspiroi. Cossaajien sielunelämä kun lähentelee välistä hämmentävänkin paljon drag queeneja. En heti keksi keitään muita, jotka cossaajien tavoin tuskailisivat yhtä paljon pukujen, maskeerauksen, peruukkien, esiintymisen sekä ennenkaikkea hahmojen kanssa! Erojahan nyt tottakai on, mutta sielunkumppanuutta minä totisesti ainakin koen Drag Racea katsoessa. 
Pointti ei ole kuitenkaan tehdä mitään drag queen infopläjäystä, vaan keskitytäänpä siihen mitä cosplayaaja voikaan oppia drag queenilta ja miksi teidän nyt kannattaa alkaa katsoa Drag Racea.


Drag queenit ovat esiintyjälahjakkuuksia. Olen Drag Racea katsoessani kuullut enemmän hyviä vinkkejä esiintymiseen kuin missään cosplayesitysluennolla tähän asti. Aivan yksinkertaisia sellaisia. Meillä keskitytään usein siihen millainen esityskaari kannattaisi tehdä ja mitä musiikkia käyttää ja että on taatusti ääninauhat ja että osaa taatusti käyttää proppiansa... mutta perusasiat unohdetaan AINA.
Esityksessä nimittäin on kyse nimenomaan SINUSTA, kaikkien pitäisi katsoa SINUA. Ei sitä kuinka hieno proppi sinulla on tai kuinka hieno koreografia. Yleisö pitää omistaa heti kun astuu lavalle. Pitää olla ihastuttavan röyhkeä ja todeta: nythän TE katsotte MINUA, koska nimenomaan MINÄ olen upein asia tällä lavalla!

This is my random OH GOD RAJA Y U SO BEAUTIFUL I LOVE UUUUU½!111!!-picture.

RuPaul toteaa kilpailijoilleen mitä yksinkertaisimpia asioita. "Et kantanut vaatettasi kunnolla", "et ollut täällä", "jäit lavasteesi varjoon", ja niin edelleen. Kaikki kohdistuvat helposti yhteen asiaan; pitää olla sinut itsensä kanssa lavalla, pitää olla niin upea ettei tarvitse mitään ylimääräisiä temppuja. Ja jos niitä käyttää niin hei, nehän ovat vain pientä ekstraa!
Koreografiat ja aseiden pyörittely lavalla ovat hienoa katseltavaa, mutta liian opeteltu koreografia on aina liian opeteltu. Osan esitystä pitäisi mielestäni tulla sielusta ja lavapreesenssistä. Mennä hahmon nahkoihin, ei vain pukea tuon asua päälle ja opetella täsmällisesti liikkumaan kuin hahmo. Jotkut voivat olla luontaisia esiintyjiä, mutta hetkessä elämistä nyt osaa kuka tahansa harjoitella! Esiintykää niin että ette oikeasti muista mitään koko esityksestä, silloin voi todeta että teki kaiken ainakin täysillä!

...en tiedä mistä aloittaa. Mut meikit. Siis apua.

No. Joo. Tämä voi tuntua hiukan hassulta, koska hirveän moni pitää drag meikkejä yleisesti ottaen liiankin voimakkaina. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niistä saisi ja pitäisi ottaa oppia! Drag queenithan tekevät meikeillään periaatteessa maskeeraajan couturea, sitä ei tarvitse pukea päälle, mutta vaikutteita siitä pitääkin ottaa!
Jokaiselle crossplayn harrastajelle drag meikkien tutkiminen on ainakin hyödyllistä. Alat itse erottaa mikä näyttää todella naiselliselta jopa miehen kasvoilla ja mikä taas tekee miehisemmän lookin, tai nimenomaisesti drag meikin. Koska hahmojahan cosplaymaailmasta löytyy päästä päähän. Miesmeikin tekijöille myös vihjeenä: kääntäkää koko meikki nurin niskoin. Queen korostaa sitä, minkä King haluaa peittää ja toisin päin! Helppoa kuin heinänteko!
Plus kun itse kuulun koulukuntaan missä mielummin mietittäköön hahmolta näyttämistä, kuin sitä käyttäisikö hahmo oikeasti meikkiä, queenit totisesti eivät ainakaan pelkää näyttää mitä meikillä saa oikeasti aikaan.
Erittäin hyviä vinkkejä kehonmuotojen muuntamiseen saa myös katsomalla queenien toppausten käyttöä ja miten omaa kehoa hyödynnetään mahdollisimman paljon hahmoksi muututtaessa! Ja poseeraaminen, se poseeraaminen!

Know dat feel gurrl, know dat feel.

Ja nyt päästään lempiosaani. Se mistä pidän eniten cosplayssa on jäänyt jotenkin unholaan viime aikoina; improvisointi. Mahdottoman kokeilu. Queenit pukeutuvat joka jaksossa mitä upeimpiin ja valtavampiin vaateluomuksiin, joiden kokoamisessa ei tosiaankaan joka kerta ole käytetty kaikkia ompelun sääntöjä saati mitään teattereissakin käytettyä kallista saksalaista muovia jota sitten kivasti tälleen kuumentamalla muotoillaan.
Ehei, niistä asuista löytyy aivan kaikkea. Lampunvarjostimista henkareihin ja jotkin asut jopa tehdään pelkistä peruukeista!


WHY I HAVE NO BETTER PICTURE OF THIS DRESS.

Jos jostain saan kiittää tätä sarjaa ihan todenteolla, niin siitä että olen taas muistanut että materiaalia ei pidä tuomita sen perusteella, mihin on tottunut sitä käyttämään. Tai miten viime kerralla käsittely sujui. Aina voi kokeilla uusia menetelmiä ja hiukan hullutella! Mehän teemme tässä ASUJA, emme vaatteita. 
Toki, cosplayasun pitää kestää ehkä kauemmin kuin yhden catwalkjuoksun, mutta miksei hulluistakin tekniikoista ja materiaaleista voisi tehdä oikeasti kasassa pysyvää kokonaisuutta? Minun ainakin tekee ihan sikana mieli kokeilla kaikkea uutta ja hullua joka kerta kun olen katsonut drag racea!
Siinä olivat sitten ajatukset tällä kertaa. Channel your inner Queen. That's all.

PS. Sarjan katsoneet, kyllä, minä kovasti pitää Raja ja Manila. They B my favorite Queens. <3

8 kommenttia:

 1. Minä en tiedä miten sinä sen teet, mutta juttus paranee kokoajan vaan. Kiitos siitä. Minä kihisen riemusta, koska tässä on niitä aineksia, mitä cosplay-lavoilta oikeasti puuttuu. Ja sinä osasit sen vielä sanoiksi pukea.

  Pitääpi katsoa tuota Drag Racea, kunhan olen päässyt Kitchen Nightmare't rämmittyä läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, kiitoksia kovasti! : D Hyvä tietää jos teksti on luettavaa ja sieltä löytyy vielä aineksia samaistumiseenkin!

   Ja suosittelen ehdottomasti! Drag Race nyt ei mikään täydellinen tiedonaitta ole, mutta ainakin se inspiroi meikäläistä aivan mielettömästi!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, pitää iskeä tämä katsomislistassa seuraavaksi. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Jos tykkää tosi tv draamasta niin mahtavaa katsottavaa!

   Poista
 3. Ah, tämä oli niin hyvä :DDD Ylläri XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you darling! 8) Tää on hautunu jo siitä yhestä Järvenpää reissusta asti mieles ja nyt ku sain viimeinki katottuu kakkos ja kolmoskaudet (viel untucked!-jaksot jäljel, iiii <3) inspiraation dragkeiju ilmestyi luokseni. Hyvä jos tykkäsit!

   Poista
 4. MIKSEN OLE NÄHNYT TÄTÄ MERKINTÄÄ AIEMMIN

  Ts. hey drag sister, voidanko seuraavan kerran törmätessämme keskustella sivistyneesti Rajan ja Manilan täydellisyydestä, jooko.

  Ja merkinnän sisältö = totuus. En myönnä, että esim. juonnoissani olisi aika paljon Drag Race -vaikutteita. En. Ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EN TIEDÄ, MUTTA OLEN TOSI ILOINEN ETTÄ NYT VIIMEINKIN NÄIT SEN.

   Ja meidän pitää ehdottomasti jutustella lisääkin, nyt Traconin bäkkärillä käydyt ihkutuskeskustelut eivät vain ole tarpeeksi. Eivät ole. Koska minulla on aivan liian vähän ihmisiä, jotka ymmärtävät.

   Pois se sinun juonnoistasi. Minä koskaan mitään ole huomannutkaan. Ikinä.

   Poista