sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Shoot 'em up!

Koska pukuilurintamalla saapuu pienoinen talvihiljaisuus, on varmaan parempi raportoida jo tapahtuneista asioista, kuin kehitellä päästänsä jotain uutta ja mielenkiintoista. Toivokaa syvästi niin minun kuin teidänkin puolesta, että saan jotain uutta pukua (tai miksei jopa pukuJA) alulle joulukuun tienoilla, koska muuten täst hommast ei kyl tuu yhtikäs mittää jätkät.

No mutta, takaisin asiaan. Palailen nyt menneisyydessä taaksepäin, syyslomani viimeisiin päiviin. Tällöin, armon vuonna 2010, pidimme oman cosplayporukan kanssa tähän astisista kuvaussessioista pitkäkestoisimmat ja suurimmat. Kuvasimme yhteensä neljää eri ryhmittymää Gomiksen, Meton ja Ryzzin kanssa, Windyn toimiessa kuvaajana.

Pääsimme myös kokeilemaan vähän peruukkienvaihtoa ja tulokset olivat hämmentävän hyviä ja... osittain varsin huumoripitoisia.
Hyviä kuvia tuli paljon, mutta päätin nyt julkaista koko kuvausrupeaman lempiotokseni kuitenkin samassa merkinnässä, koska teitä tuskin kiinnostaa kuunnella monta viikkoa putkeen syyslomastani. Osa on erilailla editoituja kuin toiset, joitakin en ehtinyt kunnolla edes muokkaamaan ennen kuin photoshoppini päätti pistää jälleen pillit pussiin. Eikun uudestaan asentelemaan kun taas on muokkausintoa.
Eli suuremmitta puheitta:


~*TEH MEGALOMAANINEN PHOTOSHOOT*~


Päivä 1
- paleltumia ja Hetaliaa


Vääntäydyimme hyvistä ajoin aamupäivästä kuvailemaan Ilkan aukiolle Liittoutuneiden puvuissa. Auringonpaiste oli pakkasmaisen kirkas (ja ilma sen mukainen), mikä teki kuvaamisesta ja valojen asettelusta astetta haasteellisempaa. Tulokset kuitenkin loppujen lopuksi olivat varsin tyydyttäviä, vaikka aurinko tuntui aina olevan meitä vastaan ryhmäkuvia otettaessa. Ilmajoen keskustan maisemat kuitenkin toimivat hämmentävän hyvin Liittoutuneiden kuvaamiseen ja olen reissun kuvasaaliiseen varsin tyytyväinen.


Amerikka - Gomis
Englanti - Meto

Venäjä - Ryzz

Kiina - allekirjoittanut

Kuvaaja: Windy

Editointi: allekirjoittanutPäivä 2 - Mustia pukuja ja peruukkien vaihtoa

Perjantai aloitettiin aamutuimasta pienellä kokeiluleikillä Katekyô Hitman Rebornin merkeissä. Olimme joskus kauan sitten puhuneet Ryzzin kanssa, että vaihtaisimme kenties joskus osia Yamamotona ja Gokuderana. (pitkälti sen takia kun pituudet mätsäis vähän paremmin) Meto ja Gomis innostuivat myös idean kokeilusta, joten päätimme käyttää tämän pidemmän kuvausviikonlopun hyödyksi ja kokeilla vaihtaa vähän peruukkeja. Kaikilla oli omasta takaa mustat puvut, joten pienen peruukkien ja proppien vaihtelun jälkeen tulos oli varsin viihdyttävä. Ja hämmentävällä tavalla toimiva. Taitavat nämä Reborn cossipuvut olla niin yleisiä tällä porukalla, että tuntee jo toistenkin hahmot sen verran hyvin että poseerauskin onnistuu ilman... no, suurempia neuvon antoja.


Tsuna - Meto
Gokudera - allekirjoittanut
Yamamoto - Ryzz
Hibari - Gomis

Kuvaaja - Windy & Biitti
Editointi - allekirjoittanut

Myöhemmin illalla suuntasimme Seinäjoelle kuvailemaan, jälleen Rebornia. Kokeilimme siipiämme (tosin nyt jo toisen kerran, huonommassa valossa tosin) vähän iltakuvauksen kanssa katulamppujen loisteessa (ja varsin kylmässä ilmassa) samalla kun heitimme Windyn juna-asemalle, arvon virallinen kuvaaja kun joutui lähtemään kesken shootin kotikonnuille Keski-Pohjanmaalle hakemaan kissaansa. Kuvaus... sujui miten sujui. Valotukset toimivat milloin mitenkin ja kuvien tarkentaminen lieni koko illan kiperin haaste. Joukkoon mahtui kyllä pari varsin kiiltävää helmeäkin, eli toivottavasti tulee harrastettua tätä useamminkin. ...ja silloin kyllä luultavasti kesällä. Paljon kuvia olisi voitu vielä ottaa, mutta perjantai-ilta ja Seinäjoen keskusta eivät ole hirveän levollista seutua ja itse kutakin alkoi paleltamaan ja väsyttämään.

Gokudera - Ryzz
Yamamoto - allekirjoittanut

Ryôhei - Gomis
Hibari - Meto

Kuvaus - Biitti, Ryzz, Windy ja Meto

Editointi - Biitti


Päivä 3
- Lunta, lisää kokeilua ja täysikuuta


Kolmantena päivänä heräsimmekin ulkona avautuvaan talvimaisemaan. Ei sillä, tämä porukka on valitettavan tottunut siihen että photoshoot on varma nakki lumen tulolle. Seuraavan kerran ehkä kuvailemme alkusyksystä, jookosta?


Aamusta päädyimme Meton kanssa siihen, että emme olleet paljolti Kikuconin aikoihin ottaneet kuvia Dinosta ja Hibarista. Minulla oli kaikki tarpeellinen kotona... paitsi itse Kikuconin asu. Joten päädyin pistämään pelkkää mustaa pukua taas niskaani. Vaihdoin myös tällä kertaa peruukkia, löysin nimittäin eräästä Seinäjoen pukuvuokraamosta kuukausi takaperin varsin edullisen hyväkuituisen peruukin. Olin pohtinut mihin sitä käyttäisin, joten päätin kokeilla miten se soveltuisi Dinoon. Lyhyen aamumuokkauksen jäljiltä tulos oli kyllä odotettua parempi. Tämä on ehdottomasti käytössä jos Dinon kenkiin vielä sukellan uudestaan.

Meton ja minun seuraksi Ryzz ja Gomis jatkoivat peruukkienvaihtoa, jolloin seuraamme liittyivät siis Tsuna!Ryzz ja Gokudera!Gomis. Pienen kuvausninjailun jälkeen lopputulos oli jälleen... varsin pelottava.
Tsuna - Ryzz
Gokudera - Gomis
Hibari - Meto
Dino - allekirjoittanut

Kuvaus: Kaikki vuorotellen~
Editointi: Biitti

Odottelimme loppu päivän sitten iltaa ja täysikuuta, koska oli vielä yksi kuvausreissu tekemättä. Sonnustauduimme Gomen ja Ryzzin kanssa Kikuconissa käytettyihin D.Gray-man uniformuihin ja suoritimme viimeiset kuvailut. Meto sai varsin kaunista jälkeä aikaan, ottaen huomioon että silmälasit + pimeä + kameran valoisa ruutu = puolisokeuttava yhdistelmä.
Allen Walker - allekirjoittanut
Lavi - Gomis
Kanda Yuu - Ryzz

Kuvaus: Meto & Biitti
Editointi: Biitti

Että sellainen kuvausviikonloppu tapahtui syyslomalla. Tulipahan tämäkin nyt sitten tehtyä. Merkintä alkaa olla niin kuvarikas, että taidan säästää teidät tällä kertaa herpderpinvaasiolta, mutta eivät ne nyt kokonaan pois häviä, todellakaan~ Kaikin puolin photoshoot viikonloppu oli kuitenkin varsin onnistunut ja innolla odotan seuraavia kuvaustalkoita. Lämpimämpiä kelejä odotellessa siis~

Koulussa ja motivaation etsimisessä pitää tällä hetkellä vähän kiirettä, joten pitänen pientä cosplaylomaa joululomille asti nyt ainakin. Hiljaisuutta siis luvassa bloginkirjoituksen suhteen, jos ei satu jotain mistä minun on ihan pakko avata puhelias arkkuni. Omaa edistymistä se mitä luultavimmin ei tule olemaan.

1 kommentti:

  1. Kerrankin joku on osannut VALOTTAA valokuvansa niin ettei keskisävyä aina painosta sellainen tunkkainen harmaa. KIITOS TÄSTÄ. Ihana myös katsella kuvia joista näkee että teillä on ollut hauskaa! Tuntuu, että liian usein näissä moderneissa cosplay-piireissä keskitytään mielummin siihen, että peruukin kaikki karvat ovat ojossa, kuin siihen että puvussa on kiva remuta ympäriinsä ja siitä saa vielä muistoja joita jakaa. Myös editointi on näissä kuvissa hyvää. Sitä ei ole liikaa, mutta sitä ei missään nimessä ole liian vähän. Liian usein näkee nykyään myös sitä, että kuvat otetaan "hyvällä kameralla" ja luullaan, että "hyvä kamera" aka kallis kamera tekee aivan KAIKEN käyttäjän puolesta. Voi eihän se nyt ihan niin......

    Tykkään muuten blogisi väreistä ihan himona. Sopii tuohon kevättä enteilevään säähän joka ikkunasta joskus dataajan pesäkoloon paistaa.

    Vastasin muuten JunkZoneen kirjoittamaasi kommenttiin siellä kyseisen blogin omalla kommenttipuolella, tekstisi oli kerta kaikkiaan silmiäavaavan loistava eli TÄNKS siitä!

    Tsemppiä ja motivaatiota kouluun sillä aikaa kun uutta kirjoitusta ootellaan :)

    VastaaPoista