torstai 7. lokakuuta 2010

Kävin vähä Chibis

Ja nyt marisuttaa.

Tai no, ei sillä, reissu oli kyllä kovin kiva. Seura pelasti oikeastaan koko reissun, joka olisi conin puolesta ollut kyllä varsin tuhoon tuomittu.

Hurraan aina kun conia järjestetään jossakin muualla kuin Etelä-Suomen puolella. Omilta leveyksiltäni kun on suhteellisen kallista ja joskus hankalaakin päästä Helsinki-Tampere-Turku-Lahti välille. Onneksi näistä kolmessa sentään on ilmaismajoitusta suhteilla~ Joten olin harkitsemassa Chibiin menoa ihan vain conin tukemisenkin takia. Lopulta kun minua hiukan houkuteltiin niin lähtö varmistui. Mielessä siinsivät Nekoconin ajat ja kuinka helposti Kuopio toimikaan conikaupunkina, kuten myös kuinka iisiä siellä olikaan liikkua silloin aikoinaan. (nyt hiljaa matkaseura siellä, minä osaan suunnistaa Kuopiossa!)

...mutta ehkäpä se ongelma nimenomaan olikin siinä.

Conirakennus vilkkaasti liikennöidyn tien vieressä = todettu jo kerran huonoksi yhdistelmäksi.

Chibi valitettavasti oli kaikin puolin minulle vesitetty conikokemus. Kuin makkaraperunat ilman sitä makkaraa. Ja kurkkusalaattia. Ja sillain. Oli kuin olisin palannut ajassa taaksepäin ahdistavan ahtaisiin myyntipöytäsaleihin, epäloogisiin ohjelmanpitopaikkoihin, mikittömyyteen ja... No, siis pistäkää tähän itseasiassa mikä vain epäloogiselta tuntunut ratkaisu missä tahansa conissa X. Chibiä ei saisi vertailla Nekoconin kanssa, mutta väistämättäkin aika monen kokeneemman conikävijän katseet hakeutuivat miehisiä verikyyneleitä itkien Musiikkikeskuksen tiloja (jotka on Sibeliustalon ja Tamperetalon lisäksi luokiteltu Suomen parhaiksi kongressitiloiksi!) kohti, kun Työnkulma pursusi conikävijöitä vilkkaasti liikennöidylle kadulle.

Mutta ei niin pahaa, ellei jotain hyvääkin. Itse nyt ainakin annan anteeksi aika paljon nimenomaan pienelle conille sen ensiaskeleet. Oli kiva syksyn piriste, tosin olisin ne kolme euroa voinut käyttää johonkin muuhunkin kuin sisäänpääsymaksuun coniin, jossa en oikeastaan edes pahemmin viihtynyt. Liian pienessä tilassa liikaa ihmisiä, liian vähän kiinnostavaa ohjelmaa, epäloogisuutta järjestelyissä näin yleensäkkin, (siis tanssipelit luentosalissa, mitä hel -?) Järjestyshäiriöitä ei tosin tapahtunut paria tielle valumista lukuunottamatta mielestäni yhtään! Propsit tästä järjestyksenvalvojille.

Nuo tuossa vasemalla jonottavat tanssipeliin ja nuo tuossa oikealla ajattelivat kuunnella cosplayluento. Kiitokset tomeralle Ilonalle joka sai tähän kaaokseen jotain järkeä~ o/

Chibiconista sitten cosplayn puolesta - taso nyt ei ollut mikään erityinen omasta mielestäni näin yleisesti ottaen, Vocaloideja, Hetaliaa ja Kuroshitsujia näkyi allekirjoittaneen mielestä varsin paljon ja cosplaykisan taso näytti ainakin väkijoukon päiden yli ryhmäkuvaa otettaessa varsin kivalta. Ja pääsipähän sitä kisapukuloistoa katsomaan läheltäkin kun kolmospalkinnon napannutta Ilonaa pääsi moikkailemaan. Olin siis varsin tyytyväinen, vaikkakin joku Suomessa ehtikin tehdä Lilithmonin cossin ennen meikäläistä, pentele! >BO Propsit tosin kyseiselle cossaajalle, näytti varsin muikealta ja inspiroi pistämään itse paremmaksi sitten tulevaisuudessa~

Itse olin tosiaan paikalla varsin mitäänsanomattomassa kaappipuvussa. Liikuin Ewwun ja AGn seurassa Kuroshitsuji hengessä itsekin, niinkuin suurin osa muistakin conikävijöistä. Ewwu ja AG olivat sonnustautuneet animesta tuttuihin Shakespeare asuihin Hamlet!Cielinä ja Ophelia!Grellinä. En tiedä suostutteliko AG minut vai suostuttelinko taas itse itseni, mutta lähdin liikenteeseen mustan asiallisessa puvussa sarjan Williamina.

Mr. Spears otaksun. Propsit AGlle kuvasta ja muokkauksesta~

En ole koskaan päättänyt pukua pari viikkoa ennen conia, mutta tässä tapauksessa tapahtui jännästi. Williamin musta puku löytyi kaapista ja oma frisyyrikin muistutti herran tukkaa varsin paljon. AG vielä tarjoutui etsimään minulle lasitkin ja tadaaah, instant cosplay!

En yleensä harrasta näin yksinkertaista meininkiä (paitsi Rebornin kanssa KRÖHÖMHÖMHÖM) randomisti, mutta kokemus oli kyllä varsin miellyttävä. Asun suhteen ei tarvinnut stressata oikeastaan yhtään, olo oli varsin asiallinen ja mukava koko päivän, peruukki ei hiostanut ja asu vielä sopi säähänkin. Aikaakin jäi korjailla Traconissa käytettyä Dietrichiä hiukan sunnuntaina Tampereella pidettyä Rosenkreuz photoshoottia varten.

Kun Sebastian on poissa, joutuu toinen mustapukuinen ystävämme kampaajan osaan. (AG kuvasi)

William oli cosplayna siis varsin miellyttävä tapaus... ainakin pitohetkellä. Jälkeenpäin todettuna asu nyt omasta mielestäni näytti varsin kaapista repäistyltä ja hahmo ei ehkä sittenkään ollut mikään minulle sopivin, mutta pääsinpähän kokeilemaan näitä tulevana vuotena cossattavia sitruunanaamahahmoja. Osa syy tosin siihen, etten asua loppujen lopuksi mitenkään erityisen hyvällä (joskaan en myöskään pahalla) lienee kuitenkin siinä, että jälkeenpäin hokasin kuvia katsoessani tehneeni Willyn jakauksen JUURIKIN väärälle puolelle päätä.

Glomppauksen torjunta onnistuu näinkin. Harjoituskohteena AG. (Ewwu kuvasi.)

No, mutta, tulipahan koettua. Omalla tukalla cossaaminen ei kuitenkaan taida olla ihan minun juttuni, olo oli pitkälti jotenkin alaston ja ainakin tämän mallisessa hiustyylissä tukka ei koskaan ollut hyvin. No, eipä sitä olisi uskottavasti sen paremmin voinut peruukillakaan tehdä, ettei sen puoleen. :D

No mutta, se Kuopion pikkuconista, toivottavasti Chibicon oppii virheistään ja Kuopioon uskalletaan ehkä lähteä tekemään pikkaisen isompaakin conia. Ensi merkinnässä luvassa Rosenkreuz por -. Krhm, siis Isaakin ja Dietrichin photoshoot kuvia. Esimakua löytyypi AGn blogista~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti