lauantai 18. syyskuuta 2010

Naisia, naisia, antautuvaisia, miehiä isoja mustasukkaisia.

Koska Popeda on aika jees.

Syksy on päässyt jo kunnolla vauhtiin ja kesän conit ovat kuuman nihkeä muisto vain mielen perukoilla. Tuntuu, että tässä vaiheessa syksyä ihmisten tekemättömyyden kirous alkaa pikkuhiljaa vaihtuakin uudeksi cosplayenergiaksi ja näin on käynyt myös omalla kohdalla. Pukusuunnitelmat ovat olleet jo pitkään selvillä, mutta nyt niitä on jopa aloitettu! MITÄ ON TÄMÄ.


Tällä hetkellä sorvin ääressä työstetään kahta pukua. Aiemmissa merkinnöissä mainitun Soman kankaita on hankittu raa'alla Seinäjoen Eurokankaan kaivelulla, peruukki on kaapissa odottamassa muokkasta ja muutenkin puvun tekemiseen on asennoiduttu monella eri tapaa. Tämä puku on kuitenkin tulossa vasta talvemmalle, tämän hetkinen tähtäys olisi mitä luultavimmin Cosplay Gaala, jos sitä ollaan taas talvelle järjestämässä. Jos ei niin kyllä minä tälle aina johonkin tilaa ängen~

Tehdäkkö vai eikö tehdä ylimääräistä keeppiä lämmikkeeksi, siinä vasta pulma.

Soman lisäksi olen uudessa koulussa päässyt kuitenkin ompelemaan vaikka ja mitä, näiden asioiden joukossa mm. lokakuisten Musiikkimessujen asua. Sarjassamme seuraa Biitin ensimmäinen kunnollinen naispuku, Euphemia li Britannia Code Geassista. Ei, en itsekään tiedä mikä minut on tällaiseen asuvalintaan ajanut, mutta olen tässä kehittänyt melkoisen fiksaation Euppiin ja hänen prinsessamekkoihinsa. Plus tilaamani peruukki maksoi aika makeasti, joten tavoitteena olisi kai tulevaisuudessa tehdä about kaikki neidin puvut. Eli ihan hyvä, että ne kaikessa kermakakkuudessaan inspiroivat! Tällä hetkellä tekeillä on tosiaan Eupin siviilivaate~

Hämmennän joskus itseänikin. Ei, staili hattu ja takki eivät tule kuulumaan kokonaisuuteen. Ja kyllä, jäädyn.

Tästä pääsenkin taas niinsanotusti jännän äärelle. Nimittäin hahmovalintaan. Tämä aihe kiinnostaa minua henkilökohtaisesti varsin paljon, koska itselleni on vielä varsin kyseenalaista, millä perusteella hahmoni valitsen. Koska listoilla on hämmentävän laaja kirjo omasta mielestäni suht. erilaisia hahmoja. Kyllä, tästä luultavasti tulee sellainen " haluisin ehk niinku joskus tehä tällasen puvun ja sillain" -merkintä, yritän vain naamioida sen muuksi kuin litaniaksi hahmo- ja sarjanimiä.


Minuun vetoavat yleensä tietyt hahmotyypit. Tai, en oikeastaan tiedä onko kyseessä niinkään hahmotyypit, koska... huomaan ihastuvani aika monesti varsin ääripää hahmoluokkia edustaviin hahmoihin. Pakko kuitenkin tunnustaa, että cossihahmoni sarjasta ei ihan välttis ole suosikkihahmoni koko sarjasta. (hyi kauhee) Olen sen verran pinnallinen, että haluan yleensä hitusen pohtia käynkö tuohon überbishini kehoon. Tai sitten en yksinkertaisesti halua cossata suosikkihahmoani, koska hänen asunsa ei miellytä minua.

Näitä tapauksiakin tulee, tosin yleensä olen hahmotykkäämisieni suhteen aika Äiti Teresa. Rakastan yleensä sarjan lopuksi about kaikkia hahmoja, enkä osaa valita sitä yletöntä suosikkia. Yleensä "rakkaimman" hahmon tittelin saakin sitten se cossattava, koska hänen pukuunsa, asenteeseensa ja ajatusmaailmaansa paneudun eniten.

Otteita unelmacosplaylistalta. Ne pienet erot.

Minkälaisia hahmotyyppejä sitten löytyy listoilta? Jos cossilistojani pitäisi tutkia, niin nopeasti katsottuna se sisältää luokituksiltaan pitkiä idiootti poikia/miehiä, flirttimiehiä, päältäpäin hiukan yksinkertaiselta vaikuttavia naisia, päähenkilöitä sekä pari pahista.


...että näin.


En nyt rupea pahemmin selittelemään kategorioita, mitä nyt voin vain sanoa, että nämäkin limittäytyvät kivasti toisiinsa. Pitkät idiootti pojat/miehet voin sanoa suurimmaksi synnikseni koska ne ovat yleensä ne sarjan "ihkubishit" joita on vaan pakko cossia tai vastaavasti minut nakitetaan niihin ryhmä/paricossin takia. Ja yleensä kun ne OVAT pitkiä ja poikia/miehiä, ne ovat minulle juurikin vääränlaisia pituuden ja kehonmallin puolesta. (onneksi karsimaattinen äijäleuka pelast -. Eiku mitä)

Flirttimiehet nyt taas ovat vähän sellaisia kyseenalaisia, kun yleensä muut vetävät niitä mielummin
(ja paremmin) kuin minä. Yksinkertaiselta vaikuttavia naisia taas on enemmän tulevalla cossilistalla kuin menneellä. Mutta niitäkin tulossa tänä vuonna Euphemian lisäksi (vaikka Euppi onkin kaikkea muuta kuin yksinkertainen, brkl! ;___;) ainakin eräs harvinaisen yksinkertainen tapaus...

Pahikset nyt lienev
ät jokaisen fiksaatio, mutta hämmentävästi cossattavakseni ei tähän mennessä ole oikeastaan päätynyt yhtäkään ns. "kunnon pahista" Dietrichin lisäksi. Eikä niitä sieltä oikeastaan löydy kuin parisen kappaletta tulevaisuuden varalle. En tiedä, onko tämä mitään tietoista valintaa, mutta tulen yleensä ennemmin cossanneeksi juurikin päähenkilöitä kuin sarjan pahiksia.

Mistä päästäänkin
päähenkilöfiksaatiooni. Monet kaveritkin ovat todenneet, että jotenkin hämmentävästi tunnun keräävään päähenkilöitä cossilistalleni. Joskus kyseessä saattaa tosin olla ihan vain hahmo jolla on ns. "päähenkilön ominaisuuksia". ...ei, en ala niitä tässä luettelemaan koska olen itsekin varsin hämärän peitossa siitä mitä ne ovat.

Ei tämä omasta mielestäni ainakaan kovin tietoista päättelyä ja nokkimisjärjestystä ole, ennemminkin päädyn kautta tai toista päähenkilöiksi pukeutumaan. Syytän pari- ja ryhmäcosplayta ja omaa luontaista pätkyyttäni. Ei sillä, olen huomannut että yleisesti ottaen päähenkilöpojat sopivatkin minulle cossattavaksi tämän takia ja niitä onkin sievoisesti päätynyt tuleviinkin suunnitelmiin. Uutta sarjaakin katsoessa saatan katsella ensimmäiseksi päähenkilön asua ja tuon yleistä habitusta, pohdiskellen olisiko tuo nyt sellainen tyyppi, johon voisin oikeasti samaistua.


Mechasarjat, kun ylipitkät shoonensarjat eivät enää riittäneet.

Oma suhtautumiseni päähenkilöihin on aika lailla sama kuin massacosplayhin, mistä olenkin jo aikaisemmin puhunut. Siinä missä muille on ongelma tulla vertailluksi jonkin toisen cossaajan kanssa, minä nimenomaan haluan tulla vertailluksi. Se on hyvä syy pistää kaikki taitonsa ja aikansa tekemäänsä pukuun ja jos hahmo on oikeasti rakas, haluaa sen eteen vuodattaa vähän (tai ehkä vähän enemmänkin) verikyyneliä. Niin joo, vielä yksi jännä maininta. Olen tänä vuonna saanut jopa uuden hahmoluokan cosplaylistoilleni. Sitruunanaamat!
...minut paremmin tuntevat, odottakaa innolla kuinka yritän kovasti näyttää vakavaa naamaa conin ajan.

Kuulen sieltä ruudun toiselta puolelta lukijoiden ihmettelyä: "mitä, eikö Biitillä ole yhtään monstropukuja varastossa, miksi nämä kaikki on niin yksinkertaisen näköisiä?" Tai sitten vain äänet päässäni taas nalkuttavat minulle. No worries, kyllä niitäkin on jotka uhkaavat fysiikan lakeja, ovat täysin oman kehonmuotoni vastaisi tai sisältävät niin paljon tilpehööriä että ihan rupeaa itkettämään. Ja kyllä, joskus nämä kaikki saattavat jopa yhdistyä.

Monsteripuku. Siis ihan kirjaimellisesti.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Ehkäpä seuraavalla kerralla pääsen viimein avautumaan siitä, mitä kaikkea uutta ja jännää tämä artesaanikoulutus on tuonut tullessaan cossaamiseeni. Olen oppinut puolessatoista kuukaudessa nimittäin niin paljon uutta asiasta, jota luulin jopa osaavani, että ihan hirvittää.

4 kommenttia:

 1. Mua ainakin kiinnostaa mitä sä olet viimeisen kuukauden verran puuhaillut. Kun ainoa tieto sun opiskelujen sisällöstä on linjan nimi.

  VastaaPoista
 2. @Mari
  Pitääpä tosiaan kunnostautua tässä sitten seuraavassa merkinnässä. 8'D Aika paljolti perusasioita ollaan käyty läpi, mutta niissäkin nähtävästi on sellaisia mitä en itsekään vielä tiennyt tai ollut vain tajunnut oikein. Sen siitä saa kun on ennen kaikkea cossaaja, ei ompelija. :'D

  VastaaPoista
 3. hoo! siis tuota varten se vaaleanpunainen peruukki. (näki kuvan jo)
  ja paljon kaikkea muuta kivaa ja mielenkiintosta >w< \o.

  VastaaPoista
 4. @Sipi
  Juurikin tuota varten~ ;D Ja kiva jos cossilista näyttää mielenkiintoiselta, tuossa nyt on siitä vain se murto-osa.

  VastaaPoista