maanantai 17. toukokuuta 2010

Helleaalto kaataa maanaajat

Nalle Puhin kohtalo kauhistutti conittajia.

On Kirsikankukkaconin jälkeinen maanantai-ilta kun aloitan kirjoittamaan tätä entryä. Ja olen muuten vasta parisen tuntia sitten kotiutunut! Saapa nähdä onko ensi kevät näin conivoittoista, kun ei enää voi reteesti laukata ympäri Suomen maata pitkiäkin reissuja abivapaan varjolla. Matkoista sen verran, että 9 tunnin automatka parhaimillaan viiden ihmisen ja yhden ison vasaran kanssa on nihkeää, kuumaa ja levotonta. Ja paluumatkan jälkeen ainakin neljä ihmistä lisää tietävät, missä Laihia on ja kuinka kaukana se onkaan Jyväskylästä.

Lupailin jonkinlaista analyysin heittoa Kikuconista ihan tapahtumanakin, mutta... No, sanotaanko että itse tapahtuma jäi minulta kyllä autuaasti kokematta. Voisin syyttää sitä, että ohjelma ei yksinkertaisesti kiinnostanut minua pätkän vertaa. Kikucon ei muutenkaan tuntunut minusta tapahtumana erityisen conmaiselta. Porukkaa oli huomattavan väljästi ja tapahtumapaikkana toiminut Klassikon lukio ei mielestäni ihan toiminut conialueena.

Sinänsä harmittaa Kikuconin puolesta, koska Turussa järjestettävällä tapahtumalla olisi paljon potentiaalia, mutta Kikuconin järjestäjät ovat olleet selkeästi melko kunnianhimottomana liikkeellä. Kikucon on tapahtumana pieni, eikä tule kyllä siitä kasvamaankaan ellei järjestäjäporukka tee muutoksia niin tapahtumapaikkaan kuin omiin tavoitteisiinsakin.

Jännityksellä odottelemme vuoden 2011 Turun Finncon-Animeconia. Uskon kyllä, että paremmat tilat järjestyvät tältä conilta paremmin.

Conin cosplaytarjonnasta sen verran, että peliasuja vilisteli peliteemaan nähden kuitenkin melko vähän näkyviini. Tai sitten en vain pelaa tarpeeksi pelejä. Eniten bongasin Hetalia ja Reborn pukuilijoita.

Tääl on vähän hiljast viel, mut kyl se tähtä lähtee! ...vai lähteekö?

No mutta, miten sitten kului Kikucon jos en ravannut ohjelmissa? Cossaajan on onneksi helppo löytää tekemistä Turun kaltaisesta arkkitehtuurisesti upeasta kaupungista. Koko viikonloppu menikin oman possen kanssa photoshootatessa. Kuvia tuli mukavat 437, joista tällä hetkellä räävitään kermoja päältä kovalla kädellä. Pääkuvaajanamme toimi molempina päivinä AG, jota minä kiltisti avustin Ewwun ja Windyn kanssa aina vuorotellen.

Sään puolesta Kikucon oli cossaajalle äärimmäisen tukala. D.Gray-man ryhmämme sai luultavasti nauttia lauantain kuumimpien pukujen kunniamainintaa, koska koko ryhmä kiehui enemmän tai vähemmän mustissa uniformuissaan. Parhaiten taisi selvitä Lenaleemme hameensa puolesta, mutta yhtä lailla jokaiselta kului päivän aikana vettä, limsaa ja jäätelöä. Aurajoen ranta oli onneksi lähellä conialuetta ja siellä puolestaan odotti ihana jäätelökiska, joka toi helpotusta kiehuvien manaajien hellehalvauksiin.

Myös Kanda kaikessa cooliudessaan turvautui ylimakeisiin arskoihin ja mehujäätelöön.

Lauantaina suuntasimme Turun tuomiokirkolle ottamaan kunnolla kuvia ryhmästä, pysähtyen tosin aina välistä juoma- ja istumatauolle. Crossimme hiukan kärsi 12,5 cm egon pidennyksissään, mutta onneksi mestarilla oli tukena ja turvana Alleninsa. Kenkäongelmia taisi olla itse kullakin. Omani rupesivat hiertämään päivän loppua kohti mennessä, Lenaleen korot eivät pitäneet mukulakivistä, Kanda sai parisen rakkoa uusista kengistä ja Lavi ja Klaud puolestaan kiehuivat talvisaappaissa.

Turun tuomiokirkko ja vanhempi Turku osoittautuivat kuitenkin täydellisiksi shoottipaikoiksi D.Gray-mania varten. Kirkon sivuportailla tulikin sitten löhöttyä useampi tunti ja lähellä oleva grilli tarjosi päivän eväät makkaraperunoiden muodossa.

Mm, sääret -. Eikun siis uu mikä ryhmä. B<

Sunnuntaina olin itse porukasta kaikkein viileimmällä asulla liikenteessä, kun muut sonnustautuivat mustiin pukuihin Katekyô Hitman Reborn! -ryhmäämme varten. Olen kiitollinen Dinolle hänen valinnastaan pitää t-paitaa, tosin tämä vaati ylimääräistä ponnistusta Metolta piirtää tatuointi edellisenä iltana. Tulokseen olimme kyllä molemmat tyytyväisiä, vaikka piirrokset ottivatkin damagea hikoilun takia päivän mittaan. Lisää käyttötarkoituksia maanmainioille copiceille, huzaah!

Arskakuvien kirjo on Kikuconilta sangen suuri.

Sunnuntain photispaikkoja oli huomattavasti helpompi etsiä, urbaani ympäristö kun sopii mukavasti mafiamiesten hommiin. Päivän täysosumaksi kuitenkin osoittautui kuin tyhjästä ilmestynyt, täydellinen italialaiskortteli. Punatiiliset, rapistuneet seinät ja mukulakivet toivat kuviin aivan oman säväyksen. Vaikka tällä kertaa itse olinkin yli kahdentoista sentin koroissa, niin kävely oli kyllä sen arvoista. Kärsimme sentään Hibarin kanssa yhdessä tämän plattarituskan.

Turkuun haluan kyllä ehdottomasti uudestaan vähintään photoshoottaamaan. Kaupungissa on niin paljon hienoa arkkitehtuuria ja varsinkin kesällä koko kaupunki ihan sykkii mahtavia värejä.

Pures minut nyt kuoliaaksi~

Tiivistettynä; Kikucon ei tapahtumana pahemmin vakuuttanut, mutta seuran puolesta oli kyllä äärimmäisen mahtava viikonloppu. Saa kyllä nähdä vaivaudunko uudestaan paikalle jos Kikuconia järjestetään taas keväällä. Haluaisin tukea muuallakin Suomessa kuin Helsinki-Tampere välillä tapahtuvia tapahtumia, mutta jotenkin tuntuu etteivät alueiden harrastajat ole kovin innostuneita järjestämään mitään. Olen surkutellut Keski- ja Itä-Suomen järjestäjäporukan innottomuutta jo kauan, mutta itsehän sitä asialle pitäisi tehdä jotain, eikä vain valittaa.

Niin joo, muutoksia on muuten cosplayrintamalla tapahtunut myös hiukan. Traconin cossit ovat vähän muuttaneet muotoaan ja kisa-asuni on taas vaihtunut. Ehkäpä tämä on joku merkki, että juuri Kikun jälkeen ilmoittautumiset avautuvat. Olen alkanut hiukan epäröimään kisaan osallistumiseni kanssa, mutta siitä enemmän seuraavassa merkinnässä joka tulee luultavasti olemaan enemmän tai vähemmän vikinää ja taas lisää vikinä.

2 kommenttia:

  1. Aaahhh kuinka tykkäsin tästä tekstistä! Nauroin ja luin mitä asiallisinta tekstiä. Kirjoita lisää, lisää, lisää!\*w*/<3
    - Ewwu

    VastaaPoista
  2. Kirjoitellaan kirjoitellaan, aiheita on vaikka ja kuinka. :'D

    VastaaPoista