keskiviikko 7. toukokuuta 2014

COSVISIONISSA: olemme ihmisiä

Tarkkasilmäisimmät ovat jo huomanneet että allekirjoittanut on tekemässä jonkun tuntemattoman urpon kanssa valokuvausaiheista ohjelmaa Cosvisionissa. Tähän on lähtenyt ajatus jo pidemmän aikaa sitten, kun yleiskuvien ja salakuvaamisen hiuksenhienot erot puhuttivat skeneä alkuvuodesta. Nyt niihin kysymyksiin sitten vastataan!

Valot! Kamera! ...lupa?

Mitkä ovat valokuvaajan oikeudet kuvata pukuasi conissa? Entä mitkä ovat sinun oikeutesi?

Tule paneeliin kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta, joka jakaa mielipiteitä ja askarruttaa niin epäedustaviin kuviin päätyneitä cospalyharrastajia kuin oikeutensa tietäviä valokuvaajiakin. Nostamme esille lakipykäliä ja annamme ajattelemisen aihetta conikuvaamiseen. Samalla käydään läpi yleistä kuvaajan ja mallin välistä etikettiä.

Jos kiinnostus heräsi niin eksykääpä Move 2:n lauantaina kuulemaan mitä AGn kanssa mussutamme aiheesta. Puhumme aiheesta cosplayharrastajan ja cosplaykuvaajan näkökulmasta, mutta käytämme hyödyksi harrastepohjaisen street -valokuvaus harrastuksen, sekä keikkatöiden tuomaa kokemusta. Kuvaajaetikettiä käymme samalla hiukan läpi ja ehkä syvennymme aiheeseen enemmän, jos aikaa ja intoa katsojilla riittää.

Kyseessä on paneelikeskustelu, joten toivomme erityisesti keskusteluhalukkaita ja kysymyksiä kysyviä kuuntelijoita! Parasta on jos mekin opimme tästä jotain uutta ja saamme lisää miettimisen aihetta. Tarkoituksena on kuitenkin myös herättää keskustelua valokuvaajien ja cosplayharrastajien välille.

Koska uskokaa tai älkää, valokuvaajatkin on vaan ihmisiä!


Näin asiallisilta ihmisiltä voitte sit tulla kysymään tyhmii kysymyksii! Tuitui!
kuvat: Esa Ala-Petäys ja Eevi Nieminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti