torstai 15. toukokuuta 2014

Cosivision: PARTY? :3Party? :3 Party?? 83 PARTY! 8D PARTYPARTYPARTYPARTY.

Merkinnän otsikko omattu Maijulle, PARTY.

On ihan älyttömän vaikeaa alkaa kuvaamaan Cosvision viikonloppua, tai ennemminkin kokemusta, sanoisin. Kaikki oli kaunista ja mikään ei sattunut, paitsi jalat.


Sanon jo heti ensi alkuun, että tunteisiini vaikuttivat täydellisen ihana majoitusseura, sekä rakkaiden ystävien kanssa koetut hienot hetket, mutta siihen liittyi paljon muutakin.


Ensi alkuun haluan kiittää iki-ihanaa Suvia siitä, että hän nykäisi minua Tampere Kupliissa hihasta ja pyysi tekemään jonkinlaista photoshoottoimintaa ja valokuvaohjelmaa Cosvisioniin. Minähän kun olen aina jupissut siitä, että tällaista olisi kiva järkätä, joten minähän tein! Emme pienen PhotoSquadimme kanssa kyllä olettaneet että kysyntää olisi niin paljon kuin sitä oli. Vuorokaudessa viralliset ajat menivät täyteen ja ylimääräisiä sähköposteja sateli senkin jälkeen. Kiitos kaikille kiinnostuneille, tämän kysynnän ja hyvän palautteen takia CFTllä laajennellaan photoshootmahdollisuuksia entisestään.Kuvauspisteen Japsu-kutsunnat in action.

Tapahtumassa ikävintä oli se, että olin töissä! Olisin halunnut niin kovasti nähdä kaikki mahdolliset ohjelmat, kisat ja näytökset, mutta aikaa ei riittänyt. En voi sanoa, että työt itsessään olisivat olleet ikäviä, nautin nimittäin joka hetkestä. Kuvasimme viikonlopun aikana toinen toistaan upeampia pukuja ja ihanampia ihmisiä, aina peruskävijöistä tuomareihin, kisaajiin sekä kunniavieraisiin asti. Mikä osaamisen ja kauneuden määrä!
Photoshooteista kuitenkin saimme ihan päin naamaakin hyvää palautetta ja Desuconissa meitä voi taas mitä luultavimmin ottaa vuokralle! Tästä tulee ilmoittautumiskutsuja lähempänä tapahtumaa, joten olkaas valppaina mulkoilemassa meitsin blogia sekä CFTn facebooksivua ja blogia.

Photoshooteista uusin ja mahtavin kokemus tosin tapahtui jo ennen itse tapahtuman alkua; iki-ihanin Suvi tarjosi PhotoSquadille mahdollisuutta kuvata Turun Linnassa keitäpä muita kuin upeita kunniavieraita, Kanamea, Miyaa ja Kairia! Ollaan kaikki edelleen ihan sanattomia tästä kunniasta ja siitä kuinka mahtavien ihmisten kanssa pääsimme kuvailemaan ja viettämään aikaa!Our faces when photoshoot with international cosplay people of awesome.

To Kaname-san, Miya-san and Kairi, thank you very much for having a photoshoot with us! The pictures look great and we couldn't be happier about the results. I hope you are happy about them as well! We all miss you greatly already and hope that we'll meet again! Let's arrange some photoshoots in Poland or Japan next!
Here's to hoping we'll meet again. Thank you for a great time!


Voin vain sanoa että ensikohtaamiseni Suomen ulkopuolisten cossaajien kanssa oli aivan mahtava. Sai hienosti perspektiiviä oman skenen asioihin ja muuhun maailmaan. Enkä suinkaan ole vähän katsellut puolalaisten conien sivuja, jos sieltä vaikka joku kiva löytyisi ja voisi vähän mennä katsomaan millaista meininki on sielläpäin..!


Mutta pidetäänpä vielä toistaiseksi jalat Suomen kamaralla ja Turussa. Kunniavieraat ja ihanat photoshoottaajat pois lukienkin koin Cosvisionin todella onnistuneeksi ensikertalaistapahtumaksi.Suosikkiesityksiä! Surku kun ihana Jesmo ei sijoittunut! Onnittelut kuitenkin kaikille sijoittuneille! :>

Ennenkaikkea pidin siitä, että vihdoinkin olin tapahtumassa joka oli nimenomaisesti omistettu cosplaylle. Tunsin olevani juuri oikeassa paikassa ihan ilman mitään asuakaan sunnuntaina, koska tarjosin ohjelmaa ja mahdollisuuksia juuri niille joille halusinkin; cossaajille.

Ohjelmasta puheen olleen, meidän ohjelmamme sujui mukavasti. Paikalle tuli kyllä vain viitisen kaveria ja pari hassua muuta kuuntelijaa, mutta saimme ihan hyvää palautetta kuuntelijoita. Vähäinen kuuntelijakunta ei myöskään estänyt keskustelun syntymistä, vaan kävimme omien esimerkkien lisäksi parikin kuuntelijoiden kysymystä ja ongelmaa mitä cosplayvalokuviin ja niiden julkaisuun liittyi. Mietimmekin olisiko kiinnostusta mahdolliseen ohjelman uusintaan? Olemme pohtineet uusivamme ohjelman paremmin ja ehkä laajempana kokonaisuutena Desussa tai Traconissa. Saa nähdä onko vain tähän aikaa coneissa, Desussa kun juostaan taas photoshoottaamassa ja Traconissa allekirjoittanut hoitaa taas ylivänkärin duuneja studiolla.Omppuhotellin sexyimmät. c) AG

Molempia kyllä jännitti puheohjelman pitäminen ja vaikka yleisöä ei hirveästi ollutkaan, olin itse tosi tyytyväinen suoritukseemme. Cosvisionista en edes tiedä mikä perus ohjelmakävijämäärä oli. Tilat ja ympäristön huomioon ottaen en ole lainkaan ihmeissäni jos väki mieluummin hengasi kuin istui auditorioissa.


Tiloista voisinkin sanoa paljon hyvää; Logomo oli sopivan tilava ja ilmava juurikin tällaisen tapahtuman pitämiseen. Ison salin cosplayesityksiä seurasi ilolla, koska valotyöskentely näytti upealta ainakin kutsuvieraskilpailun ajan. Valomies tosin saattoi tosiinaan jättää liiankin paljon valoa lavalle kun esitysten lavaproppeja vaihdettiin, mutta itse pidin jokaisesta esityksestä sen verran ettei tämä haitannut omaa keskittymistä itse kisaan.Minä vain itku, Ina olit niin nätti. ;_;

Enempää kisoja en valitettavasti nähnytkään, ehkä ensi kerralla voisi tehdä löysemmät työvuorot, jotta ehtisi katsomaan ohjelmia ja kisoja itsekin, kuulin niistä nimittäin todella paljon hyvää! Mitä vilkaisin myös jokaista ohjelmasalia, näyttivät ne juuri soveliailta niille tarkoitettuihin ohjelmistoihin. Logomo tosin pääaulaa lukuunottamatta oli yhtä rappua ja käytäviä, mutta vessoja ainakin riitti jokaikiselle conittajalle, backstagella oli tilaa vaikka ja kuinka (vaikka green roomiin olikin todella vaikea löytää ensimmäisellä kerralla sokkeloisten käytävien läpi), kenties jopa enemmän kuin käytettiin hyödyksi.


Olen kuitenkin kuullut sen verran että bäkkärin aikataulutus liritti ja kisojen harjoitukset olivat melko sekavia. Tähän en voi kuitenkaan itse pahemmin kommentoida, muuta kuin sen puolesta miten kuvauspisteen ja kisakuvauspisteen painotus keikkui aikatauluerheiden takia. Onneksi on radiopuhelimet ja parhaat koodinimet.
Tämä tässä on normaalimpaa kuvaajakäytöstä kuin uskottekaan.

Mitä tulee itse kuvauspisteeseen, olimme Aken ja Keken kanssa lauantaina töissä kello kahteen asti. Sinä aikana kävijöitä kävi melkoisen harvassa ja sai pyöritellä peukaloita urakalla, mutta ainakin oli aikaa käydä läpi kunniavieraiden kuvia! Kuvauspisteen syrjäinen lokaatio lienee osasyyllinen harvaan kävijämäärään. Oma huonetila oli kivan yksityinen, osa kävijöistä kiittelikin siitä. Olemme kuulema yleensä hirmu esillä ja studiossa ei pääse sen takia kunnolla revittelemään. Pitääpä pitää tämä mielessä!


Pääsin itsekin AGn kameran varteen hetkeksi kun AG Japsuili bäkkärillä hetken. Kiitokset kivoille Shingeki-ihmisille (Ymir ja Krista, tui) joita sain kuvata, olin jopa suht. tyytyväinen otoksiini! 


AG myös kerkesi aamusta nappaamaan pari kuvaa uudesta cossistani. Tein vahingossa seifukun (ekaa kertaa ikin iik) koska Kuroko no Basket (ja urheiluanimet yleisesti) ja Riko on RAKKAUTTA. Plus kuvauspisteen käyttämä seinä hiukan synkkasi väreihini. :DVähän tykkään liikaa tästä kuvasta, vähän vaan.
kuvat c) AG

Lauantai-ilta meni Euroviisuja katsellessa AGn, Keken, Maijan sekä huoneeseen viisujen ajaksi hengaamaan tulleiden Anetten ja Ryzzin kanssa. Ja voi sitä ilon määrää kun pistelasku alkoi ja yltiösuosikki Conchita voitti. En voi. En kykene. En pysty. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Yääh.


Sunnuntaiaamu valkeni turhankin aikaisin (ainakin kahdelle kuvaajalle jotka päättivät valvoa kuvauspaikkoja suunnitellen sen sijaan että olisivat nukkuneet kuten kaksi muuta fiksua ihmistä hotellihuoneessa) mutta onneksi kaikki meni hyvän väsyneellä sykkeellä aivan nappiin. Kiitoksia jokaiselle joka kävi kuvauttamassa itseään meidän PhotoSquadin kanssa, meillä oli vähintään yhtä hauskaa kuin teillä.
Vasinkin jopa silloin kun Keke melkein kuoli.

Sunnuntai menikin sitten napatessa ihmisiä kiinni halattavaksi ja hyvästellessä iki-ihania kunniavieraita. (yhtään en edelleenkään katso Puolan coneja, yhtään en!) Minulle meinasi tulla tuplaitku kun jouduin halimaan Keke-kämppikseni ja AGn ennen kuin hyppäsin Inan ja Maijun kyytsään kohti Helsinkiä. Johtuen siis siitä että muutin kesäksi Helsinkiin, en siksi että Ina ja Maiju olisivat jotenkin hirveitä. Paitsi hirveen kauniita ja ihania, snyys. (Maiju, et oo edelleenkään kyninyt multa bensarahaa. Plus en enää epäile sun ajotaitoja, oli hyvin mukava kyyti.)

Tämän kaiken jälkeen aika onkin mennyt kuvia selatessa ja conikrapulasta toipuessa. Cosvision jätti minuun varmaan ikuiset sydämen sykähdykset, kiitos siitä järjestäjille!

En tule tulevaisuudessa jättämään yhtään Cosvisionia välistä. DO IT AGAIN DO IT AGAIN.

4 kommenttia:

 1. Hiukkasen randomi kommentti, mutta en voinut olla huomaamatta että sun seifukun värit passaavat ihan nappiin taustaseinän kanssa. Tuo hyppykuva <3

  Cosvision tosiaan tuntui onnistuneelta formaatilta kohdeyleisö huomioiden: tuttuja pukuiluharrastajia pyöri Logomolla paljon, ja viikonlopun aikana tuli myös bondattua jopa vähän vieraampien tyyppien kanssa. Logomon ympäristö tarjosi tosiaan monipuolisen ympäristön kuvaukseen, joskin en itse tullut hyödyntäneeksi tätä kovin laajasti, sillä parhailla paikoilla tuntui olevan paikoin ruuhkaa. :'D Ehkäpä seuraavalla kerralla (joka toivottavasti tulee!) paremmalla menestyksellä ja jämäkämmällä kameravarustuksella!

  Coni + viisut = paras kombo <3

  Ootan innolla noita kunniavierasshootin kuvianne. Päättelinkin jotain vähän sellaista sen sun kryptisen fb-viestin perusteella. ^_~

  Ps. Kysyisin tässä muuten samalla että olisiko sinulla mahdollisuus kuvailla Catia kesällä? Oon pukemassa hänet ainankin Ropeconiin (jossa pukkaisi myös vähän suurempaa GoT-ryhmää). Etuna Ropessa on se, ettei ulkona pyörimisestä tarvii maksaa yhtikäs mitään. :D Lisäksi Otaniemessä olis passeleita kuvauspaikkoja vaikka hur mycket. Toinen mahdollisuus ennen talvea vois olla kesä-Desucon, koska aiemmat pukusuunnitelmat tuonne ovat kariutumassa. Tosin Sibbetalon seutu ei ehkä ole kuvauspaikkana yhtä otollinen, ellei sitten lähde vaeltamaan kauemmas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yhtään random kommentti, kiitoksia paljon! :> AG onnistuu vaan joka kerta, ei voi mitään.

   Sanopa muuta! Oli hirveän kivaa kun piirit olivat vähän pienemmät coniympäristössä niin pääsi juttelemaan vähän enemmänkin sellaisten tyyppien kanssa joilla on yleensä liian kiire tai jotka istuvat yleensä vain bäkkärillä. Tämän takia näitä pelkästään cosplaytapahtumia kannattaakin olla.

   Haaah, ovelaa! : D Kryptinen viesti oli hyvin kryptinen, kyllä! Ja niitä saa kyllä odotella ehkä hetkisen, koska kunniavieraat vastaavat julkaisusta kuitenkin ensimmäiseksi. Ehkä kun tässä elämäkiireet helpottaa niin AG pääsee julkaisemaan niitä omalla, upouudella FB sivullaan. (tämä on mainos, menkää kaikki tykkään!)

   Oooooo! ;O; Tottakai haluan! Ja nyt tuli kunnon syitä ehkä vääntää itseni ensi kertaa käymään Ropeconissa koska GoT-ryhmä. ;w; Voidaan katsella sinne ainakin, koska Desussa olen luultavimmin juoksemassa AGn assarina koko viikonlopun. : > Mutta jos varaat meille ajan, kun niitä on saatavilla, niin kyllä Desussakin kuvailut onnistuu!

   Poista
 2. Tuo viimeinen kuva ja se naama-ilme kuva tuol alussa ovat huippuja. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! : D Keke toimittaa, niin naamat kuin uhkarohkeat temputkin.

   Poista