torstai 24. helmikuuta 2011

"Yks tasottava kawaii, kiitos."

Terveisiä Sedun Pappilantien pisteen Japanipäiviltä! (excuse me, it's just my face)

Pienoisen blogihiljaisuuden jälkeen jälleen tärähtää! Tällä kertaa pääsen VIHDOIN mainitsemaan vuodestani vaatetusartesaanin koulutuksesta Sedussa edes jotain. Joka vuosi Ilmajoen Pappilantien pisteellä on erilainen teema ja tänä vuonna teemaksi osui Japani. Ja 23. päivä sitten oli teeman mukainen avointen ovien päivä, jolloin itsekin pääsin edustamaan.
Päädyimme aisaparini Windyn kanssa pitämään pienimuotoista cosplayesitelmää ja toki cossit päällä. Opiskelijoita kun kerta kehoitettiin pukeutumaan teeman mukaisestikin niiiiin...

Aamu alkaa hyvin kun ohjelmalehtinenkin osaa jopa melkein tavata mistä puhut.

Ulkoilutettavaksi pääsi tosiaan vanha kunnon Allen. Pitkälti, koska olimme Windyn kanssa yhteen sopivat hänen pukeutuessaan Crossiksi ja saimme Kankaanpäästä taustatukea Laviksi sonnustautuneesta Gomesta.


Crossilla riitti tapansa mukaan naisia. Yksityisenä geishana luokkatoveri Hanna.

Kokemus oli harvinaisen mielenkiintoinen. En ole aikaisemmin esitellyt harrastustani täysin maallikoille näin virallisesti ja jo pelkän PowerPoint esityksen tekeminen otti koville. Koko harrastuksen tiivistäminen diaesitykseen... perin hankalaa.
Myönnän itse sortuneeni pitkälti liialliseenkin puhumiseen ja joitakin asioita olisi tehnyt mieli esitellä tarkemminkin, mutta puoli tuntia on vain niin ja niin pitkä aika puhua... Palaute oli kuitenkin opettajilta ja opiskelijatovereilta ihan positiivista, niin esitelmän kuin eriävän pukeutumistyylinkin puolesta. :D


Vaatetuspuolen opiskelijoiden lolitatyylisiä asuja. Korttipelimaaunelman olisin halunnut pölliä kotiin mukaani. ;3;

Päivän aikana koulussa oli myös monenlaista muutakin nähtävää. Koulutoveritkin olivat tottakai pukeutuneet teeman mukaisesti, seinät olivat täynnä maalauslinjalaisten tekemiä japaniaiheisia maalauksia, sekä infotauluja japanilaisesta kulttuurista. Koulu oli koristeltu teeman mukaisesti ja koululla pyöritettiin non-stoppina japanilaisia elokuvia kahdessa luokassa. Toisessa sai nauttia Kurosawan elokuvista ja toisessa taas pyöri Ghiblin elokuvia. Itse olisin toivonut enemmän variaatiota, mutta mnjäää, eiköhän tuo nyt tällaiseen eteläpohjanmaalaisen pikkukoulun teemapäivään riitä.Suosikkejani koulun seinämaalauksista. Hopeanuoli! Okami!

Ohjelmaa päivän aikana riitti myös montaa erilaista. Visu-opettajamme muunmuassa kertoi lumenveistokisamatkastaan Japaniin (hopeaa tuli! \o/), päivän aikana oli mahdollisuus osallistua lyhyehköön versioon japanilaisesta teeseremoniasta ja eräässä luokassa oli kahvila, josta pystyi ostamaan japanityylisiä herkkuja ja teetä. Paikalla pystyi osallistumaan origamityöpajaan, japanin kielen alkeistunnille, istumaan hiljaisuuden huoneessa ja lepäämään hetkisen futonilla lukien mangaa.

Kahvilan herkkuja, joita en valitettavasti päässyt maistamaan kun ei ollut käteistä. Nyyh.

Cosplayesitelmän lisäksi pääsin osallistumaan myös koulun BJD-nukke harrastajien nukkevitriinin kokoamiseen, kun omistan omasta takaa yhden nukkeloisen. Nukkejen vaatetus oli muuten myös meidän vaatetuspuolen ryhmämme käsialaa. (kaikki obivyöt mm. allekirjoittaneen käsialaa..! [ja niissähän oli hirveä työ, hyst])

Nukkevitriini by Yami, GlitterLauri ja allerustannut~

Yamin Haji, oma Tobiakseni ja... Gomis.

Illalla saatiin vielä pukeutua koulussa tehtyihin kimonoihin (jotka kyllä oli kiinansilkkiä, mutta ei puhuta siitä *kröh*) ja syödä Sedun opiskelijoiden tekemää japanilaista ruokaa. Melko jänniä tulkintoja nekin, pöytäseurueessa aiheutti mm. perunasalaattisushi. Hyvää oli, tosin wasabin puuttuminen kyllä ihmetyttämään. Japanilaiseen ruokakulttuuriin selkeästi perehdytty vain sen ja sen verran. 8'D (ja tästä ei ole kuvia koska kamera ei mahtunut kimonon hihaan)

Teemapäivä oli kaiken kaikkiaan melkoinen piristysruiske keskellä kylmimpiä pakkassäitä. Vaikka jälkeenpäin tosin väsyttikin ja tänään koulussa tuntui olevan puolet vähemmän porukkaa kuin yleensä. ("Mullon japanikrapula." "Otetaanks yks tasottava kawaii?" " otan samantien kawaii desun!" "Älä nyt sentään nyaata siihen pistä!") Jälleen kerran tuli sellainen fiilis, että seuraava con on aivan liian kaukana tulevaisuudessa, joten hiihtolomalle lähdetään kovalla cossausfiiliksellä. Eli kotona tulen luultavasti vääntäneeksi paljonkin proppia sun muuta kivaa kevään ja kesän pukuja varten, plus loppuviikosta Faentastic Four kokontuu photoshoot merkeissä Jyväskylässä. Saatte siis toivottavasti jotain WIP merkintää, photoshoot merkintää ja nyt hiukan innostuttuani ehkä myös avautumista VIHDOINKIN tästä vaatetusalan opiskelusta. On sekin lykkääntynyt jo melkoisen verran.

Sydämet niin teemapäivälle kuin teille rakkaille blogikyttääjillekin! Kommentoikaa ihmeessä enemmän, mää tykkään nii hirveesti vastata teijän kysymyksiin ja pohintoihin..!

4 kommenttia:

 1. Onpas teidän koulu söpö. *w*

  (Kirjoita enemmän niin minä kommentoin enemmän! Eikös tää ois hyvä jako? 8D)

  VastaaPoista
 2. Joo ja niin! Piti tuohon lisätä vielä että oottelen sitä opiskeluavautumista innolla - kun olisi itselläkin nämä haut nyt tulossa, niin kaikki mainospuheet ovat tervetulleita. :''D

  VastaaPoista
 3. näyttääpäs mageelta noi seinämaalaukset O_O vaikuttaa siltä että kaikin puolin hieno teemapäivä ollut!

  VastaaPoista
 4. @Wepi
  Tänks, ja mainospuheita ja pohdintoja yritetään kovasti saada aikaiseksi siis~ Ja hyst, minä laiska ole päivittämään tai mitään..! Ehkä tässä keväämmällä saa taas enemmän asiaa kun conikausi pyörähtää kunnolla taas käyntiin. :'D

  @Dimmy
  Varsin mageita ovat juu ja erittäin jees teemapäivä oli. 8D Tuntui melkein, että joissakin coneissakin panostetaan vähemmän kun meidän koulun teemapäivillä! Ainakin koulun interiöörit oli kaikin puolin koreemmat kuin monessa tapahtumassa. :'D

  VastaaPoista