maanantai 16. kesäkuuta 2014

Desu hypetykset ja Hypeconitukset

Desuconista ei ole ehtinyt menemään kuin viikko, mutta ehdin viikonloppuna pyörähtämään myös Hypeconissa, joten luvassa on pienimuotoinen kahden conin raportti. Joka onkin aika hauska, koska erilaisemmissa coneissa näin lyhyen ajan sisällä ei ole tullut viime aikoina käytyä!

Desuconia edelsi monen kuukauden työrupeama ja toukokuun aikana tehtiin erityisen paljon töitä. Kun Frostbiten jälkeen Hanna-Mikasa ehdotti Desuun Shingeki no Kyojin -ryhmää, enhän minä voinut kieltäytyä! Varsinkin kun tällä kertaa meillä oli osaava pömpelsinööri mukana ohjastamassa koko tiimiä 3DMG-proppien tekoon. Hommasta raskasta tekivät omat opinnäytetyökiireet, työharjoittelun perässä muuttaminen Helsinkiin ja itse töiden tekeminen. Illat ja viikonloput menivätkin sitten proppipajalla. Desun jälkeen olikin pakko vain taputtaa itseään selkään, sekä vähän itkeä ja nauraa millaisesta höykytyksestä tulikaan taas selvittyä viimeisen kuukauden aikana. Oon vaan esim. paras.




Osaavat pömpelsinöörit Derpren ja Hurpmin.

Ja pakko vaan taputtaa itseään ja muita selkään ja sanoa että OLTIIN NIIN TÖRKYHIENOJA, ETTE TAJUUKAAN MITEN TÖRKYHIENOJA OLTIIN. Oli kaiken sen hiomisen, pohjamaalaamisen, veistelyn, leikkelyn, nillityksen, poraamisen, säätämisen, kääntämisen, hikoilun, liimaamisen pätkimisen, nuppineuloilla pistelyn ja KAIKEN arvoista.

Photoshootkuvia postailen luultavimmin omaan postaukseensa, mutta saatte pari Salla-Erenin kaappaama gifiä, koska herranjesta kun meitä pyydettiin ihan videoihinkin ja päädyttiin esim. johonkin päättäjäisvideoon. Sääli kun ei oltu päättäjäisissä näkemässä!





En oikeasti kostuta silmiäni joka kerta kun tuo alempi giffi. Oikeasti en. täyssynkka Jutta-Ymirin kanssa, SNYRGRHBGDF
Alkuperäiset videot: Päättäjäisvideo ja Cosplay Music Video. Suurkiitokset kuvaajille ja leikkaajille!

Olen tehnyt ryhmäcosseja. Mutta en koskaan yhtä intensiivisesti, isolla porukalla ja mahdollisimman samanlaiseen lopputulokseen tähtääviä ryhmäcosseja. Täsmälleen klooneja emme kyllä toisiimme verrattuna olleet silkan ajan- ja materiaalien loppumisen takia. (jos mietitte kuka oli ostanut Helsingin Nappitalon tyhjäksi tietynmallisista soljista niin ei tarvitse etsiä syyllistä enää)

Oman conivuosikiertoni mukaan kausi alkaa olla lopuillaan ja kohta onkin jo vuosi siitä kun Shingeki no Kyojin tuli elämääni rytinällä ja muutti aika monta asiaa. Ihan sitä mitä arvostan cosplayssa, miten teen cosseja, miten tapaan ihmisiä coneissa. SnK pysäytti pitkän cosplayhorroksen ja teki sen ravistelemalla lujaa hartioista ja heittämällä hiukan seinään. Nyt kun tätä uniformua on tullut pidettyä enemmän tai vähemmän päällä kokonainen conivuosi, on olo väsynyt, puutunut mutta yllättävän tyytyväinen. 


Tästä alkaa tulla pikkuhiljaa fiilistelymerkintä enemmän kuin mikään coniraportti. : D Mutta se on ihan oikein, koska Desucon oli nimenomaan enemmän fiiliksiä ja henkilökohtaisia oivalluksia oman harrastuksen ja ajattelutavan suhteen, kuin mikään maailmaa mullistava conikokemus. Töitä oli, paljon, kiire oli, tosi, ja cossaamaan ehti juuri ja juuri ryhmän kanssa sunnuntaina. Parit kuvat sentään saatiin, kiitos Japsun. 




In con, after con! Cossaajat ihmisiä?!?!?!? (en yhtään muista kuka näpsi Salla-Erenin kameralla kuvia, joten ylemmän kuvan kreditit on arvoitus! D: )

Ohjelmistostakaan ei paljoa ole sanottavaa. Kuvailuhommissahan se aika meni, tällä kertaa bäkkärillä kisaajia kuvaten ja kenraaliharjoituksia käytävän seinän raoista kurkistellen. (koska Kizzy pisti meiltä oven kiinni : I) Lauantaina teimme myös parit photoshootit AGn kanssa ja siinä se coni sitten menikin. Sunnuntaina lähdettiin aikaisin kohti Helsinkiä junalla alokaspoppoolla ja itkeskelynaurettiin junassa helpotuksesta ja saavutuksen ilosta. Viikko myöhemmin tehtiin vielä koko urakan karonkka eeppisellä The Room -leffakatselmuksella ja tanssipelailulla. Nyh, parhaita ihmisiä, kaikki! Kiitokset AG, Maiju, Salla, Hanna, Emilia ja Jutta! (LET'S DO THIS AGAIN)

Ennen näitä juhlistuksia tosin kävin lauantaina Hyvinkäällä Hypeilemässä. Pikkuconiin tuli kutsu kun Hypecon etsi cosplaytuomareita. Kun kerta asun Helsingissä kesän, ei päiväreissu Hyvinkäälle ollut yhtään paha nakki, varsinkin kun tuomarointikokemuksia kiinnosti saada lisää.


Coniaamujen kauneutta ja yllätysreaktioita lähijunaa odotellessa. Avasin edellisenä iltana FB sivun ja aamulla jo 30 tykkäystä! (nyt melkein 50 MITÄ [seuratkaa niin derppailen lisää reaktionaamoja feediinne])

Lähdin itse Kontulasta aamulla Rikon cossi päällä koska en ollut varma pukemismahdollisuuksista Hyvinkäällä. Kontulan pahamainen ostoskeskus + minä koulutyttöpuvuss = onneksi oli aikainen lauantaiaamu. :---DDD Olisin voinut jättää cossaamattakin kun tuomarointikaverit Ina ja Wepi olivat myös ilman cosseja, mutta eipä toisaalta kadutakaan. Oli mukavan terapeuttista pistää Riko päälle edellisviikonlopun SnK hikoilun jälkeen.

Hypeconissa aikataulut ja tiedotus lirittävät aika pahasti, mutta minua asia ei jäänyt pahemmin harmittamaan. Miro oli esim. paras säätäjäihminen ikinä ja cosplayvastaavamme teki parhaansa varmistaakseen että meillä tuomareilla oli kaikki hyvin.



Ei mitään tietoa ketkä jännitti oikeasti enemmän, tuomarit vai kisaajat.
c) Nyymix

Ja kyllähän meillä oli! Kisaajat olivat ihan valloittavan ihania, tosi moni oli ensi kertaa kisaamassa tai ihan ikiensimmäisellä puvulla koko conissa. Toivottavasti kaikilla kisaajilla oli hyvä kokemus tuomaroinnissa koska meillä oli ainakin todella mukavaa tuomaroida. Oli ihanaa, että saimme palkita kaksi kunniamainintaa koska niitä tosiaan ansaittiin! Pohdinta oli kyllä ankaraa ketä palkitaan, koska kyseessä oli hyvin tasaväkinen kisa.

Aikaisempaan Frostbiten kokemukseen verrattuna tämä ei ollut ainakaan yhtään helpompi tuomarointi, mitä nyt tällä kertaa itkeskeltiin enemmän palkintojenjaossa kun voittajakin liikuttui. Ihanin Muumien Noita Henna Lampinen! Kakkoseksi tulleelle Jirille annan myös maininnan siitä hyvästä, että ennen minua ei ole kyllä nostettu maasta yhtä helposti (itseasiassa IKINÄ) ja se taisi kuulua rääkäisystäni. : D PAHOITTELEN, JÄRKYTYIN. (jos jollakulla on kuvia tilanteesta, otan mielelläni vastaan koska ONCE IN A LIFETIME)



Voittajat! Vasemmalta oikealle, proppikunniamaininta (toimiva basso, itse tehty, alusta loppuun, OIKEESTI) , 2. sija, 1.sija (Noita! ;_;), 3.sija ja ensimmäisen puvun kunniamaininta!
c) Nyymix

Hype olikin aika pitkälti vain kääntyminen Hyvinkäällä ja lähdettiin varsin nopeasti conipaikalta Miron ja Inan kanssa takaisin Helsinkiin. En mitään hurjaa conielämystä odottanutkaan, koska Hypeä tehdään kuitenkin enemmän nuorisotyön vuoksi kuin conin järjestämiseksi. Siinä Hype tekee tehtävänsä aivan hyvin ja Hyvinkääsali on varsin muikea paikka tällaiselle pikkuconille.

Seuraavana vuorossa on Animecon! En pääse SnKsta ihan heti eroon koska lupauduin pistämään Erwinin päälle photoshoot meiningeissä fandomin sydämiin Yukiconissa luistelleen Kristan seuraksi. Joku sinttikuvaaja lupasi kuvailla, ihan outo hyypiö. Toisena päivänä onkin luvassa jotain vähän rennompaa ja urheilullisempaa, nimittäin Prince of Tenniksestä ihanin Momoshiro Takeshi! (kunhan piilarit ja peruukki uskaltavat tulla ajoissa!)



Jos joku sanoo HAHMOTYYPPI kiistän kaiken. Nyyh Momo.

Sitä ennen tosin luultavasti menen Yukicon 1.5. rantajaksoilemaan, tosin se on vielä päättämättä miten rantajaksoilen! : D Hyviä, huonoja, ja ihanan hirveitä ehdotuksia on sadellut ja ollut mielessäkin PALJON. Mutta rantsulla olen ainakin kamera kourassa joten meitsiä saa nykiä myös kuvailemaan!

-Biitti

11 kommenttia:

  1. SINÄ! TE!

    Te ja teidän upeat cossit on tälläkin videolla!

    https://www.youtube.com/watch?v=hmEWGTTk6Rk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa kiitoksia! : D En muistakaan ovatko muut ryhmäläiset tämän jo löytäneet!

      Poista
  2. Uliuu, kamala ja ilkeä Kizzy jätti raukat pimentoon. :'DD ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveä Kizzy, kuvaajat joutui orjatyönä vain kuvaamaan! Tekemään töitä! Missä oikeus? KYSYN VAAN.

      Poista
  3. Yhyy, olitte niin ihania. Kyyläsin teitä useampaankin otteeseen jostain pimeästä nurkasta ja ihailin kovasti, olitte sairaan tyylikäs ryhmä upeine cosseinenne. ;;; Mieleen jäi etenkin se heti kun palattiin kavereiden kanssa shoottaamasta ja nähtiin teidät terät pystyssä siinä Sibben sivukujalla ja teitte meille niistä "kunniakujan" kun juostiin noloina pois tieltä. Olitte niin ylväitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaaa minä ajattelinkin että siinä olit sinä! : D Hyvä että tapaus oli mieleen, olitte hirmu söpöjä kun nolostelitte! (siitä on kuvatodisteitakin olemassa!)

      Kiitos hirveästi kehuista, ihanaa että jäätiin noin vahvasti mieleen! <3

      Poista
    2. (Voi apua. Niitä kuvatodisteita voisi ehkä olla kiva saada jotakin kautta jos se suinkin vain olisi mahdollista. ;;u;;' )

      Poista
    3. Voin pistää tumblrissa sinulle linkkiä dropboxiin kunhan saan kuvat vedettyä Lightroomin läpi! : >

      Poista
  4. TUO ALKUDERPPIKUVA, REPESIIIIN. xD

    Hitsi ku teidän SnK ryhmä oli upea! <3 Harmi ku en saanut koko ryhmästä kuvaa. Uusitteko missään tulevassa conissa kenties?
    Mulla on teidän ryhmästä random stalkkerikuva ku kävelitte mun edessä ulkona! Tuolta löytyy jos kiinostaa --> http://valkoinensamurai.blogspot.com/2014/06/desucon-2014-i-finally-had-ramune-soda.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että derpistä oli hyötyä! : D

      Ja kiitos oikein paljon kehuista. Stalkkerikuvatkin otetaan huomioon, kiitän!

      Poista