sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sukkahousut vai sukka housuissa?

Schuldig on ihkubeibe.
Mieshahmot ja ne tytöt jotka niiksi pukeutuu, kenties ainainen kiistan aihe esim. täältä ikuisuuteen.

Olen tässä viime vuosina ajautunut naishahmojen syöksykierteeseen lähes pelkästään mieshahmojen pukuilun jälkeen. Itse koen muutoksen johtuvan ihan oman vaatekaapin muutoksista, kuin myös makumuutoksista sarjojen, hahmojen ja asujen suhteen. Ja mukavuudenhalusta. Koska olen niitä ihmisiä jotka pitävät rintaliivejä mieluummin, kuin binderiä.

Protheus on hanipöö.
Crossplayn yleisyydestä keskustellessa yleensä keskustellaan enimmäkseen siitä, kuinka nuoret tytöt idolisoivat enemmän poikia silkasta murrosiästä johtuen tai kamppailevat oman seksuaalisuutensa ja itseilmaisunsa kanssa. Mahtava teoria, mutta olen huomannut usein irvisteleväni sille miten negatiivisin ilmaisuin aiheesta puhutaan. 
Herranjestas, eivätkö kaikki naiset ole joskus kokeneet murrosikään kuuluvaa oman sukupuolen normeja vastaan kamppailua? Koska suuri osa tuntemistani naisista ovat jossain nuoruuden vaiheessa pukeutuneet lähes poikkeuksetta vain farkkuihin ja huppareihin. (mieluusti miesten sellaisiin)

Mielestäni jos sukupuoli-ilmaisuaan haluaa tutkia jollakin tapaa, on mielestäni cosplay ehdottomasti turvallisimpia ja vapauttavimpia lajeja missä sitä voi tehdä. Olen itse yleisesti kokenut cosplayharrastajat  hyvin suvaitsevaisiksi ja avoimiksi mieleltään. Harrastuksen aikana, ja sen takia, olen tutustunut moniin hienoihin, samoja ajatusmaailmoja jakaviin ihmisiin. Myös eri ikäluokista. Jos se ei ole tissien litistämisen arvoista, niin en tiedä mikä on.

Tybalt on draamanamu.

Mielestäni harrastuksen perimmäinen tarkoitus pitäisi olla siinä, että kuka tahansa voi cossata mitä tahansa. Voin olla eri mieltä siitä, mikä näyttää hyvältä kenenkin päällä, mutta jokaisella ihmisellä on oikeus pistää päällensä sitä mitä haluaa. Haukkuja kukaan ei nimittäin ansaitse sen takia, onko pistänyt päälleen housut vai hameen, varsinkin kun kyseessä tuskin ovat vaatteet mitä yleensä jokapäiväisesti pitäisi. 
Itse olen omasta mielestäni näyttänyt moneenkin otteeseen karmealta valitsemissani puvuissa, tai ihan sopimattomalta hahmoksi, mutta en ole koskaan saanut kuulla siitä mitään negatiivista, paitsi jos olen nimenomaan palautetta halunnut tai pyytänyt. Enemmän positiivista! Parit poikkeuksetkin ovat tulleet harrastajaskenen ulkopuolelta.

Tosin en ole koskaan yrittänytkään ratsastaa oman kehon, tai naaman, avuilla minkään puvun kanssa, ennemmin vain yrittänyt kaikin mahdollisin tavoin näyttää hahmolta, jota kuvastan. Vaati se sitten joskus tavallista kireämpiä housuja, rintatoppauksia, tai milloin mitäkin. Cosplay on minulle kuitenkin enemmän teatteria kuin misseilyä. Oli kyse sitten eri sukupuolesta, iästä tai etnisyydestä.

                                                                    Kotetsu on murupulla.

Teatterin nimissä en siis ole koskaan ajatellut, että lopettaisin crossaamisen. Tai aloittaisin pukuilemaan naisia enemmän. Teen vain sitä mikä milloinkin tuntuu kivalta. Ei sen enempää, ei sen vähempää. Olen kai yksinkertaisesti mukavuushaluinen harrastaja, koska suhteeni kisaamiseen on ihan yhtä löllyvä, harma massa joka vain muotoutuu milloin minkäkin näköiseksi tilanteesta riippuen.

Pointtina, tehkää sitä mitä tykkätte ja missä olo on mukava, älkää sitä mitä muut haluavat tai odottavat teidän tekevän. Ja kokeilkaa ihmeessä kaikennäköistä jos kiinnostaa!

Kuvituksena allekirjoittaneen unelma crosseja, jotka tulen toteuttamaan vaikka henki menis.

Ja Herk on paras. All arguments invalid.

Try and stop me, I dare you.

6 kommenttia:

 1. Luinpa tänään osuvasti netistä, että Pariisissa on vihdoin kumottu laki, joka kieltää naisia pitämästä Pariisissa housuja ilman erityistä syytä esim. polkupyöräily oli hyväksyttävä syy. (Laki kierrettiin aikanaan toisella lajilla, joten ketään ei ole housujen takia pidätetty enää aikoihin.)

  Lain poistuminen kuulostaa täällä Suomessa täysin loogiselta ja lakihan poistettiin nimenomaan vanhahtavan tyylinsä ja sukupuolta rajoittavan sävynsä vuoksi.

  Silti eräs henkilö kommentoi aiheesta näin:
  "Kuvassa olevan housuihin pukeutuneen naisen vieressä pitäisi olla nainen, jolla olisi pitkä hame, (ei minihame, koska se ei jätä mitään fantasioitavaa) jotta kaikki voisivat nähdä miten paljon seksikkäämpi nainen on hameessa kuin housuissa."

  Tällaisella ajattelutavalla oletan cosplay / crossplay-keskustelunkin menevän. Jos se ei ole seksikästä, miksi ihmeessä pukeutuisit siten?
  Miten niin et välitä siitä näytätkö hyvältä muiden ihmisten silmissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, aika jännästi ajateltu! Ja ei välttämättä ihan perättömästikään, koska iso osa tästä crossplay keskustelusta käydään enemmän miesten kesken, kuin naisten. Eli kyseessähän voi olla ihan alitajuinen tarve selittää miksi maailma ei ole oman seksuaalisen fantasioinnin mukainen? Toiset tykkää tytöistä tyttöinä, toiset tytöistä poikina. Yleisempi preferenssi vaan kun lienee juuri ensimäiseksi mainitussa niin "outoudet" pitää aina selittää.

   Tästä voi siis kans olettaa, että mitä kaapumaisemmissa vaatteissa nainen liikkuu niin sen seksikäämpää? Lienee tähänkin useampaa mielipidettä.

   Ottakaas joku gradun aiheeksi. : D

   Poista
 2. Nakki napsahti! Sain 11. kysymyksen haasteen kaveriltani ja koska aina ahdistun ajatuksesta tägätä kavereita, päätin, että tällä kertaa haastan mukaan randomilla 11 viimeksi päivitettyä cosplayblogia lukulistaltani. Pahoittelen!
  Ohjeet ja kysymykseni löydät tästä:
  http://nezunbensis.blogspot.fi/2013/02/haastettu.html

  [btw. tykkäsin sun tekstistä, en vaan nyt osaa kirjottaa siihen takas mitään nasevaa]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo, nakkeja, kiitos kohtalonakki!

   [ja hyvä jos tekstiki oli kiva]

   Poista
 3. Aamen. Eipä mulla ole tähän juurikaan mitään lisättävää, muuta kuin että pitkälle samoja ajatuksia, joita omassakin pääkopassa on pyöriskellyt, kun siellä joskus jotain kulkee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä tietää ettei nämä vain minun päässä pyöri! :3

   Poista